Zdravim.Mam takovou otazku.Chci dat do pc novou zakladni desku a nejsem si jistý jestli bude nutnej reinstal Windowsu kvuli BIOSU (prej se musi reinstalovat kvuli řadičum co hlidaji a zjišťuji komponenty v pc).Nechce se mi dělat reinstal pře měsicem jsem ho dělal kvuli totalnimu selhani Pruzkumniku Windows a ztratil jsem 250 GB dat.Nemam bohužel založný HDD.Dejete mi vědět co nejdřiv ZD už je na poště a chci se vrhnout do výměnu ZD
Vítám Tě na Pc-help! Přečti si laskavě pravidla fóra a příště nevkládej dotaz do cizího tématu, ale založ si jej sám. Tvůj dotaz jsem vložil samostatně a upravil název. Pic
Je nutná nová instalace Windows po změně ZD?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Je nutná nová instalace Windows po změně ZD?
Je nutná jen pokud není základní deska přesně stejná jako původní.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Párkrát jsem měnil desku bez reinstalu, ale pak to chce pevné nervy při dolaďování. Jinými slovy, lze to tak udělat, ale mnohem pohodlnější je reinstal "do čistých".
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
To se docela divim,ze si po vymene desek nemusel delat reinstal.Ja tedy zkousel po nekolika vymenach zakladnich desek v nekolika pocitacich,ale vzdy sem musel delat new instal....
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit
taky jsem menil desku a reinstal nebyl :) jen jsem to sladil a tot vse :)
MSI KA780G, DualCore AMD Althon X2 (5400+, 2,80GHz)+ Arctic Cooling Freezer 64 Pro, Kingston 2X512 DDR2, 2X1GB A-DATA EXTREME DDR2,W. D. 250GB SATA II + Seagate Barracuda 250GB SATA II + Fujitsu Siemens (w.d.) 250GB USB, Asus 8600GT 256MB RAM DDR3, EuroCase 450W, LCD 19´ Asus VW192
Pánové jste kouzelníci když při výmněně desky nemusíte dělat čistou instalaci klobouk dolů.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud nemáš OEM verzi Windows, tak to jde poměrně bez problémů.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No tak pokud nebudeš měnit komponenty v PC a prohodíš jen desku tak nemusíš,ale já vždy pro jistotu reinstnu windows no nwm jak vy ....
AMD Athlon(tm) 64 processor 3000+
2048MB RAM
ATI Radeon X1650 series 512MB AGP
HDD 180 GB
2048MB RAM
ATI Radeon X1650 series 512MB AGP
HDD 180 GB
MS Win 98 (SE) by to rozdýchali, MS Win XP nejspíš ne.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám HDD s nainstalovaným systémem pro případ nouze či zkoušení a bez problémů zkrmil už třetí možná čtvrtou desku... 

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Doma mám celkem pět počítačů a základní desky na nich rotují v pořadí: do svého počítače koupím novou desku, svou původní předám do počítače k synovi, jeho desku, dceři, její manželce a manželčinu původní do mého cestovního počítače v racku. Toto kolečko jsem absolvoval již dvakrát s WIN XP bez nějakých vážnějších komplikací. Uvidíme, kterak se bude dařit v případném třetím kole, kdy na manželčino a mém cestovním je Linux...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos: Pssst, neříkej to manželce, že je na předposledním místě 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3964
-
od Petison
Zobrazit poslední příspěvek