Ahoj, mám problém se svým externím HDD WD 500GB.
Po tom, co se tu přehnala náhlá bouřka a blesk nám uhodil do domu, odešel mi adaptér a zřejmě mi trochu vyšokoval disk. Máme doma ještě jeden HDD MyBook, proto jsem zkusila zapojit další zdroj, ten funguje. Takže HDD nastartuje a po připojení do USB (do několikátého USB) jenom zasvítí, zachroustá, ale nebliká. PC disk vůbec nedetekuje (zkoušela jsem i Správu počítače a detekci disků). Usuzuju z toho, že disk asi nebude uplně zničený... Za rok provozu disk fungoval bez sebemnší závady, takže jsems ním spokojená.
Pokud máte někdo nápad, co s tím udělat, než disk odvezu na reklamaci, prosím uvítám každou radu.
Kupovala jsem ho u NC Computers v Praze, máte případně někdo zkušenosti s reklamací u nich, se zálohou dat - půjdou zachránit?
Díky
P.
Ext. HDD svítí, ale nefunguje Vyřešeno
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ext. HDD svítí, ale nefunguje
Data možná zachránit půjdou, ale firmy si za to účtujou pěkný prachy. Navíc nevim jestli ti reklamaci uznaj, když se zjistí, že se ten harddisk rozbil následkem blesku. Jestli jde ten box nějak otevřít, tak můžes zkusit ten disk vyndat a zapojit ho normálně do počítače, pokud je to 3,5'' disk.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Pohlaví:
Vítám Tě na PC-Help! Vzhledem k tomu že blesk udeřil do domu a ne fo PC
tak data by mohla být O.K. Zřejmě tam došlo k výpadku případně přepětí v síti a odešla elektronika HDD. Reklamaci by ti uznat měli ale musíš tvrdit, že máš doma přepěťovou ochranu (pokud nemáš, doporučuji koupit, ale kvalitní). S daty se nejspíš můžeš rozloučit i když na plotně budou zachovaná. Pochybuji, že někdo bude ten HDD opravovat a tak ti nejspíš dají nový. Data se zachránit jak už bylo psáno dají, ale cena této "záchrany" zpravidla několikanásobně převyšuje cenu HDD. Řádově jsou to tisíce, aspoň dle informací na webu.
Edit: Nejprve ale přeinstaluj porty USB a ujisti se s jiným zařízením že fungují - chyba může být i tam!

Edit: Nejprve ale přeinstaluj porty USB a ujisti se s jiným zařízením že fungují - chyba může být i tam!
Ahoj, no já jim říkat nebudu, že je to od blesku, myslíte, že na to přijdou?
USB jsem vyzkoušela na druhém HDD, co tu mám a ten je v pořádku a funguje jak má.. S těmi daty jste mě teda nepotěšili, doufám, že se tam nějak domluvíme, hodně fotím a mám tam tedy zálohu všech dat. O zbylá data mi jinak nejde
Myslela jsem, že je zálohují na požádání, když se jedná o reklamaci (měla jsem to tak u noťase, kde jsem jim uvedla, že chci data zachovat). Rozebírat disk bych zkusila, až kdyby mi řekli, že to neopraví nebo nezreklamují, zatím na něj mám záruku, tak snad to uznaji. Uvnitř by měl být nějspíš klasiský disk na SATA II. Ale já nepoznám, co z toho je špatný, jestli je zničený disk (a dá se pak použít jako interní), nebo jen to okolo, co ho nutí běhat :-)

-
- Pohlaví:
Jestli je to od blesku nepoznají i když se můžou domnívat, tohle může způsobit jakékoliv zakolísání napětí v síti. Tak jim řekni, že jeden den to šlo a druhý už ne. Možná to nebude zase velký problém, ale to se můžeme jen dohadovat. Držím palce a dej vědět jak to dopadlo.
Dobře, děkuju :-) Dám vědět jak to dopadlo, nejspíš se mi na to podívá IT kamarád a pokud usoudí, že do toho půjde, pokusíme se to připojit k PC doma a zachránit data.. Když ne, půjdu reklamovat :-)
Ahoj, dnes jsem byla u kamaráda, co se vyzná v počítačích. Disk mi vyndal bez problémů z WD rámečku a připojil přes redukci ke svému PC. Napotřetí HDD zareagoval a naskočil, jsem nesmírně šťastná, že ho nemusím reklamovat a přijít tak o data. Dostala jsem od něj nový rámeček na disk a už mi zase jede tak, jak má :-) Díky moc za rady a mějte se parádně! P.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sem rád, že se to vyřešilo. Dávám vyřešeno!
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3645
-
od martanius
Zobrazit poslední příspěvek
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3245
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1693
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5806
-
od Atjov1
03 čer 2025 14:53
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4678
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”