bohužel jsem před časem zakoupil jeden z hdd od Seagate ,který byl ve vadné sérii (v té době se o tom ještě nevědělo) a nyní mi přestal sloužit. O data mi ani tak nejde, ale jde mi o to ho zprovoznit. Update firmware už proběhl na verzni ,která to měla opravit ,ale ještě více to zhoršila ,neboť se při bootování ukáže varování o Smartu ,že je disk ve špatné kondici (což se mělo podle některých ukázat ,protože tato aktualizace bohužel smart částečně vyřadí). Ale po této aktualizaci se stejně nedostanu na disk přes redukci sata-usb
(v režimu Sata 1 1,5Gb/s) a když ho normálně napojím na pc,kde jsou na jiném disku Win Xp ,tak se to sekne. Nevíte ,jestli se to dá ještě opravit nebo kde je nejbližší servisní středisko Seagate ? Prodejce bohužel uzavřel svou činnost a proto musím nyní své veškeré serepetičky posílat až do autorizovaných servisů.

Díky
EDIT : Zrovna jsem zkoušel low level format toho disku napojeného na tu redukci a podívejte ,kolik vyletí chyb:
EDIT: Tak už to vyhazuje i seek error ,takže mechanika disku je asi v háji ,že ?