Zdar,
mám notebook na, kterém je mikrofon a když tam zapojím svůj se sluchátkama tak je stále aktivní ten původní. Vůbec už si nwm rady, zkoušel jsem různá nastavení v ovladači zvuku Realtek. Na nic pořádného jsem nepřišel.
Můžete mi prosím někdo poradit?Dík
vypnutí původního a zapnutí nového mikrofonu o notebooku
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: vypnutí původního a zapnutí nového mikrofonu o notebooku
Jde to přepínat (externí/interní), či vypnout interní,bez problému..... ale napiš verzi Realtek-u a OS.....///EDIT,ještě napiš,co to je vůbec za notebook...a jak si přišel na to,že ti jedou naráz....
Naposledy upravil(a) alenka_v_říši_divů dne 31 črc 2009 16:42, celkem upraveno 2 x.
A jak se to dělá? Windows XP professional SP2 - realtek ac 97 nebo tak nějak uplně ta nejnovější verze
Dík
Dík
Můžete mi někdo poradit?pls
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Aha...takže ti vlastně nefunguje akorát externí mikrofon ... můžeš sem dát screen,jak máš nastaveno v realteku tu položku mixér? A ještě sem můžeš dát položku Audio I/O ...
JJ, externí mi nefunguje, ale nwm co myslíš tím mixér v realteku já tam nic takového nenašel.
A položku input / output taky nevidím. Dík

- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Chybí mně tam mixer/směšovač /třeba ho máš vyplej či co/ ... zkus kliknout na ten montérskéj klíč vedle slova "analogový" a zafajfkovaný položky odškrtnout....a hoď ještě screen položky mikrofon....
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jestli to nefachá..tak to zas vrať a zkus : 1) Mikrofon je paradoxně ovládán přes Audio OUTPUT (!), ne jak by člověk čekal přes Input ... normálně si v tom ovládacím softu na kartě Směšovač klikněte na ikonu klíče pod "Přehrát" a v okně Sada nástrojů směšovače si pozapínejte "In" vstupy - teda hlavně:
Rear Green In
Rear Pink In
Front Green In
Front Pink In
... nezapomeňte zaškrtnout "Rozšířené ovládací prvky" pro zobrazení zesilování mikrofonu a dejte OK ...¨
Teď byste měli v horní liště (Realtek HD Audio output) vidět ty IN vstupy - pokud je nevidíte, proklikejte se na ně šipkama v pravém spodním rohu lišty ...
Vedle "mute" (toho tlačítka s repráčkem) pod každým sliderem by se vám mělo objevit tlačítko se dvěma tečkama, přes které se dostanete k rozšířenému nastavení (zesílení mikrofonu)
2. Už to tady někdo psal, ale přece - v dolní liště (Realtek HD Audio Input) zapněte mute na všech kanálech, kromě mikrofonu ... ///http://pcmark.info/viewtopic.php?f=24&t=997
+
http://www.hardware-software.cz/data/te ... krofon.pdf
Bohužel sem realtek neměl dlouho "v ruce" ...bylo by dobrý,kdyby poradil někdo kdo ho má....
Rear Green In
Rear Pink In
Front Green In
Front Pink In
... nezapomeňte zaškrtnout "Rozšířené ovládací prvky" pro zobrazení zesilování mikrofonu a dejte OK ...¨
Teď byste měli v horní liště (Realtek HD Audio output) vidět ty IN vstupy - pokud je nevidíte, proklikejte se na ně šipkama v pravém spodním rohu lišty ...
Vedle "mute" (toho tlačítka s repráčkem) pod každým sliderem by se vám mělo objevit tlačítko se dvěma tečkama, přes které se dostanete k rozšířenému nastavení (zesílení mikrofonu)
2. Už to tady někdo psal, ale přece - v dolní liště (Realtek HD Audio Input) zapněte mute na všech kanálech, kromě mikrofonu ... ///http://pcmark.info/viewtopic.php?f=24&t=997
+
http://www.hardware-software.cz/data/te ... krofon.pdf
Bohužel sem realtek neměl dlouho "v ruce" ...bylo by dobrý,kdyby poradil někdo kdo ho má....
Sry asi jsem fakt lama nebo nwm.
Když na kartě směšovače kliknu na ten klíč pod přehrát mám tam:

Mám mikrofon jako input zřejmě.
Když na kartě směšovače kliknu na ten klíč pod přehrát mám tam:

Mám mikrofon jako input zřejmě.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Co máš za ten notebook tedy...ten mikrofon připojuješ do jakýho panelu a dírky? ....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 5713
-
od Dejv28
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 21:35