BIOS notebooku nedetekuje harddisk.*
BIOS notebooku nedetekuje harddisk.*
Jak jsem zde již uváděl, můj starý noťas v Biosu nedetekuje HDD 30GB. Skusil jsem jej rozdělit, podle zde uváděných rad 8,2GB C a 20GB D. Dal jsem jej do toho noťasu, Bios jej stále nevidí skusil jsem instalaci XP. První pokus probíhal v pořádku, vše se načetlo restart nu a poté hláška NTLDR nenalezen a stop install. Druhý pokus formát na NTFS předtím FAT32, zase vše se načetlo uložilo ( při instalaci z CD ten hadr je normálně vidět, rozdělen ). Poté restart již bez hlášky NTLDR nenalezen, jen nechce pokračovat instalace dál jen hláška nevim přesně ( system spustíte libovolnou klávesou z CD, pár teček a nic. Instalace nepokračuje, nějaká rada jak to udělat aby to šlo nainstalovat dík.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 07 říj 2009 00:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Installace Xp“ – problém nadto není v instalaci, ale v detekci BIOSu. Proto jsem příspěvek přesunul do vhodnější sekce.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Installace Xp“ – problém nadto není v instalaci, ale v detekci BIOSu. Proto jsem příspěvek přesunul do vhodnější sekce.
Re: Installace Xp
Tak s tímto ti bohužel neporadím...opravdu nevím, nevím. V nejhorším případě se budeš muset smířit, že budeš mět v NB ten malý disk, a tento připojovat kabelem externě...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: BIOS notebooku nedetekuje harddisk.*
Nevím, zda je 8,2Gb správná velikost a možná mne klame moje róza skleněná, ale není to jen 8 GB?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7211