USB HDD cvaká a zlobí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: USB HDD cvaká a zlobí

Příspěvekod d1amond » 14 lis 2009 19:55

To co popisují jako "doporučené" znamená, že pokud se disk nerozběhne (power up), tak má málo šťávy. Jsou totiž skutečně USB, na kterých externí disky bez dodatečného zdroje prostě nejdou. Nejdou ale neznamená, že by měly cvakat a při tom fungovat, ne?
Druhá věc, dělá to na všech PC kam ho připojuješ? Pokud ano, měl bych trochu pochybnosti o tom, že dodatečné napájení to vyřeší - každopádně je to v tuto chvíli nejlevnější varianta.
Nenapadlo Tě ten disk na začátku reklamovat? Jakmile mi někdo donese cvakající disk, okamžitě ho měním - bez jakýchkoliv námitek. Podle mého je to prostě špatně.

//a máš pravdu, může fungovat dalších deset let. Může.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Reklama
CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 14 lis 2009 20:08

může a nemusí toho jsem si vědom není mi pět, na jinym počítači nebyl, a u jinýho počítače nemůžu sedět celej den a čekat jestli se mu bude chtít si zacvakat že :))) a reklamovat ... heh ... no vymenil jsem ho s kamaradem za neco, takze reklamace nehrozi :))
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 lis 2009 20:47

Já jen reagoval na slova "důležitá data". Asi až tak moc důležitá nejsou, protože dost riskuješ a argument, že funguje už ... nějakou dobu? :eh:
Zrovna jsem teď řešil chlapíka, co mi přinesl PC (umřela základní deska). Co jsem mu měl říct na otázku "jak je to možné, vždyť fungovala 5 let?" :bigups:

//zkus tu rozdvojku a uvidíš, spálit bys to neměl.
//neříkám sedět u nějakého PC delší dobu, předpokládám, že disk cvaká při čtení/zápisu pokaždé, ne?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 lis 2009 21:17

Jestliže disk cvakne a PC na vteřinku zatuhne, je jen otázkou času, kdy cvakne a zatuhne natrvalo a sbohem všechna data.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 14 lis 2009 22:25

jsou důležitý, ale jsem bez příjmů, takže si nemůžu dovolit novej disk jen proto že by teoreticky mohl odejít ... a necvaká právě při zápisu a čtení po každý, ale sem tam jednou za čas :-) proto mě zajímalo co to bylo
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Zpět na “Problémy s hardwarem”