Zamrzání USB portu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zamrzání USB portu
Dobrý den. kolega mi přinesl počítač s tím že jeho syn měl v noci živý sen a odpojil z PC všechny kabely (bylo vypnuté) od té doby nefunguje PS2 port myši (klávesnice PS2 ano). Předpokládám že vyšlehl ps2 port na MB jelikož jsem vyzkoušel ostatní myši jak kuličkové tak optické (optická ani nesvítí). Při pokusu o připojení usb myši tato sice funguje ale zasekává se. Prostě pohnu myší, kurzor se pohne o dva cm a myš se restartuje (win hlásí problém s neznámým zařízením HID a nainstaluje ovladač) pak opět začne fungovat ale zase do prvního pohybu. USB klávesnice dělá to samé. Zkoušel jsem všechny usb porty jak přední přídavné tak zadní integrované v MB a beze změny. Zajímavé je že v BIOSu klávesnice funguje bez problémů ale jakmile se začne spouštět windows ,USB přestane normálně reagovat. V biosu jsou USB povoleny. Zkoušel jsem i LIVECD linuxu se stejným výsledkem. MB je MSI K8T Neo-v. Myslíte že je MB ve věčných lovištích ? Ať se s tím zbytečně netrápím.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zamrzání USB portu
Pokud byl PC vypnutý, tak nebyl důvod k poškození základní desky. Mrkni se do Správce zařízení, zda tam není ?, nebo !.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Chyba asi nebude ve WIN když mi optická myš nesvítí ani při bootu PC (kterákoliv jiná to dělá), ve správci zařízení žádná chyba není pokud s myší připojenou v USB portu nepohnu a když je připojena k PS2 tak ani není ve správci uvedena.
EDIT : Teď jsem si uvědomil že po zapnutí BIOS dvakrát pípne což může být problém modulů RAM, myslíte že je to náhoda nebo to může mít souvislost ?
EDIT : Teď jsem si uvědomil že po zapnutí BIOS dvakrát pípne což může být problém modulů RAM, myslíte že je to náhoda nebo to může mít souvislost ?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus všechny karty/moduly vyndat a znovu pořádně nasadit. U PS2 konektoru zkontroluj zda není poškozený.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Synology router RT2600ac nelze upravovat předávání portů
od pebura » 14 lis 2024 00:44 » v Sítě - hardware - 2
- 3085
-
od pebura