Zdravim,
mam problem. Behem scanovani DVDcka antivirovym programem mi prestala mechanika fungovat. Ted jiz neprecte zadne DVD, CD precte bez problemu. Jedna se o DVD/CD prehravacku Samsung SD-616. Bohuzel nepomohl mi ani upgrade firmwaru. Selftest na zaklade CD k pocitaci probehl OK. Predtim vse fungovalo bez problemu. Muzete nekdo poradit zda je mozne ze se jedna o softwarovou zavadu a jak ji odstranit?
Predem moc diky.
Martin
DVD nefunguje, CD cte normalne
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: DVD nefunguje, CD cte normalne
mbohy píše:Zdravim,
mam problem. Behem scanovani DVDcka antivirovym programem mi prestala mechanika fungovat. Ted jiz neprecte zadne DVD, CD precte bez problemu. Jedna se o DVD/CD prehravacku Samsung SD-616. Bohuzel nepomohl mi ani upgrade firmwaru. Selftest na zaklade CD k pocitaci probehl OK. Predtim vse fungovalo bez problemu. Muzete nekdo poradit zda je mozne ze se jedna o softwarovou zavadu a jak ji odstranit?
Predem moc diky.
Martin
Mám stejný problém, prosím o radu...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vyzkoušet v jiném PC a když se projeví stejně vyreklamovat, pokud je ještě v záruce, jinak směr zběrný dvůr...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To ti těžko někdo řekne, mohlo se stát že se poškodilo zrcátko a laser nejde zaostřit (časem se vypálí) nebo odešla ostřící automatika čočky ale píšeš že cd jede tak by snad mohla být OK. Ještě než to vyhodíš je tu možnost že laser půjde doostřit ale je to téměř hodinářská práce a výsledek je nejistý. Nejprve ji zkus vyčistit viz: http://www.cdr.cz/a/124 Když to nepomůže (a já si myslím že asi ne) mrkni na optickou hlavu jsou tam dva miniaturní trimry jedním se šteluje laser pro CD druhým pro DVD nekruť s nimi nijak vehementně vždy jen o pár stupínků. Nedokážu ti říct který je který takže se nejspíš stane že rozladíš i ten pro CD...
Vyvarovat... hmm to těžko nejspíš je to únava materiálu nebo znečištění.
Vyvarovat... hmm to těžko nejspíš je to únava materiálu nebo znečištění.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
2 El Diablo: Diky, asi se zatim spokojim s funkci jen CD a postelovat to zkusim teprve az budou z rodineho rozpoctu vysetreny penize na novou, nicmene to urcite zkusim. Bohuzel nic neni vecne...
2 pejda: je mi to taky divny, nicmene se to tak opravdu stalo, asi se to nejak prehralo. Mozna uz byla nacata a tohle ji jen dodelalo. Odebrat a znovu nainstalovat jsem zkousel jeste pred upgradem firmwaru, ale nic.
Diky vsem za podnetne rady, snad budu mit s novou DVD vice stesti. Apropo, kterou znacku doporucujete vy?
2 pejda: je mi to taky divny, nicmene se to tak opravdu stalo, asi se to nejak prehralo. Mozna uz byla nacata a tohle ji jen dodelalo. Odebrat a znovu nainstalovat jsem zkousel jeste pred upgradem firmwaru, ale nic.
Diky vsem za podnetne rady, snad budu mit s novou DVD vice stesti. Apropo, kterou znacku doporucujete vy?
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S doporučovaním značky to máš ťažké, veľmi často je to otázka náhody. Ja som do nových PC najčastejšie montoval LG, doteraz bez reklamácie, bez problémov boli aj mechaniky NEC, Pioneer, Benq, či Sony. Samsungy doteraz nechel nikto.
Momentálne mám na sklade jedno combo od HP, zohnal som to vo výpredaji u dodávateľa, musím otestovať.
Niekedy Ti 20 ľudí poradí značku, s ktorou nemali problémy, Ty kúpiš jeden kus a ten bude robiť problémy od začiatku. Skús LG, momentálne sú dosť rozšírené, cenovo prijateľné, v celku spoľahlivé a v prípade problémov ľahko reklamovateľné.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3482
-
od martanius
Zobrazit poslední příspěvek
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3211
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1672
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5671
-
od Atjov1
03 čer 2025 14:53
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4527
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”