Zdravím.
Do teď jsem spokojeně používal 2x 1g DDR2 800 mhz značky Zeppelin. Rozhodl jsem se že přikoupím další dvě 1g ramky, koupil jsem naprosto stejnou značku, frekvenci. Problémem je, že po osazení pc prostě nenaběhne. Nezapne se monitor, jenom se roztočí větráky a disk se párkrát roztočí, ale řekl bych že nebootuje.
Hned mě napadlo že ramky nemusí být přesně na tom samém časování, mužou jet na trošku jiné frekvenci, ale v dualu fungují v jakékoli kombinaci (i stará + nová), v jakémkoli slotu. Ale jakmile připojím třetí ramku, pc nenaběhne :( Zkoušel jsem osadit všechny 4 sloty, clear cmos, ale výsledek je stejný :(
Děkuji za případnou radu, já už si nevím rady.
Problém s ramkama
Re: Problém s ramkama
Vítej..
mohly ty další sloty třeba odejít, zkus projet paměti memtestem (pro jistotu) každou zvlášť
mohly ty další sloty třeba odejít, zkus projet paměti memtestem (pro jistotu) každou zvlášť
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jeden kamarád si víc jak po roce dokoupil stejný RAMky podobě jako ty. Problém byl v tom, že je jen dal kompu a nic víc. Pak se ukázalo, že jak měl bord zaprášený, tak tam do konektoru narval tuny prachu a kontakty nekontaktily jak měly.Podíval bych se na toto, pokud nemáš doma kompa měsíc.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Děkuji za rady.
Určitě projedu každou ramku zvlášť memtestem, a vysaju pořádně sloty
ale kdyby byl problém v hardwaru, tak by asi nenajeli v dualu v jakémkoli slotu a kombinaci .. ale jdu na to
Určitě projedu každou ramku zvlášť memtestem, a vysaju pořádně sloty

Třeba tito nezkousne základní deska
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF
Tak testy v pořádku, prachem to taky nebylo. Zjistil jsem že stačí, když obsadím dva sloty vedle sebe - čili ne v dualu, ale oba sloty vlevo, nebo napravo :) a pc se už nezapne
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Gorkes píše:Děkuji za rady.
Určitě projedu každou ramku zvlášť memtestem, a vysaju pořádně slotyale kdyby byl problém v hardwaru, tak by asi nenajeli v dualu v jakémkoli slotu a kombinaci .. ale jdu na to
Nevysávat! Vyfoukat stlačeným vzduchem!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Už mi nikdo neporadí? :(
Je dobré mít manuál od desky, případně dohledat na netu verzi desky. Jsou všechny sloty pro RAM stejné, novější desky nemají problém z rozpoznáním ramek. Pozor na výřez na ramce (tzv. klíč musí souhlasit se sloty), také napájení musí souhlasit.
Já manuál mám, desku jsem kupoval asi dva měsíce dozadu společně s těma prvníma ramkama, nepíše se tam nic o tom, že by každej slot podporoval jiné ramky :(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3390
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36