Nastavení DMA Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Petison
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Nastavení DMA  Vyřešeno

Příspěvekod Petison » 31 srp 2010 22:03

Zdravím.přečetl jsem si článek o nastavení DMA a zkontroloval ve správci zařízení ,zda to mám dobře nastavené.Ale dle tohoto článku asi ne.

Obrázek

Ve správci zařízení najděte větev s názvem Řadiče IDE ATA/ATAPI a pod ní po rozbalení najdete zpravidla tři zařízení. Jedno se jmenuje Primární kanál IDE, jedno Sekundární kanál IDE a poslední je název mateřského řadiče, který je oběma IDE kanálům nadřazený. Na naší ukázce vidíte zrovna řadič, který je součástí čipsetů Intel (v tomto případě jde o starý čipset z rodiny i440, bystřejší z vás poznali, že jde o notebook).

Poznámka: Pokud zde nevidíte ani primární, ani sekundární kanál, a vidíte jen řadič (nebo dva) s tvarem slova „Standardní“ v názvu (typicky např. Standardní řadič IDE či ESDI), pak máte buďto velmi špatně nainstalované ovladače (teoreticky by k tomu snad ani dojít nemělo) nebo je váš počítač hodně zastaralý a na takovém řadiči ani DMA většinou nezapnete. Dost bych se divil, kdyby někdo na takovém PC vydržel Windows 2000/XP/... provozovat. Ale nastavit DMA i tak můžete zkusit. Pokud zde máte např. PCI Standardní dvoukanálový řadič IDE a k němu primární a sekundární kanál, pak je to správně, pouze u něj systém Windows nepoznal výrobce.

Jaké je řešení?

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Nastavení DMA

Příspěvekod El Diablo » 31 srp 2010 22:08

Nainstalovat ovladače chipsetu (základní desky).
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 31 srp 2010 23:40

DMA.png

klik na kanál pravym tl.myši...vlastnosti...musíš být příhl.jako zprávce Pc.Tam teprve uvidíš jestli máš DMA zapnutou.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 01 zář 2010 09:39

Nebo se na to podívat v BIOSu. :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 01 zář 2010 13:29

Tak jsem nainstaloval ovladače chipsetu,ale nejde mi internet.Píšu z jiného pc.Stáhnul jsem si ovladač k desce ze stránek výrobce desky ,ale stále nejde internet.ve správci zařízení je u sítovky otazník.Mám windows 7 32 bit.deska DFI NFII -M2.PC se celkově chová divně nedetekuje USB flešku a zamrzne.
edit:musel jsem udělat obnovu v acronisu,sítovka nešla a ovladač ani s cédéčka nefungoval.Nechápu jak je to možný.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 zář 2010 15:40

Windows 7 se na starší HW nehodí, zpravidla je problém sehnat ovladače.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 01 zář 2010 16:42

To ano ,ale jinak se mi na sedmičkách líbí,že si hned po instalaci stáhly všechny potřebné ovladače a fungoval hned internet,což u XP jsem musel ovladače doinstalovávat zvlášť.
Jinak mohu to takto nechat?

Obrázek

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 01 zář 2010 17:59

Režim Ultra DMA je v pořádku.Nesmí tam být jen režim PIO.Pokud máš SATA disk,tak těch se to mimochodem netýká vůbec.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 01 zář 2010 18:25

OK díky

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 01 zář 2010 18:28

Marfy píše:Režim Ultra DMA je v pořádku.Nesmí tam být jen režim PIO.Pokud máš SATA disk,tak těch se to mimochodem netýká vůbec.

Pokud nejedou v režimu IDE.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”