BOOTMGR is missing

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Bezuis
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

BOOTMGR is missing

Příspěvekod Bezuis » 25 říj 2010 14:17

Dobrý den.

Můj problém začal u přeinstalování OS počítače z Windows XP SP3 32bit na Windows 7 ultimate 64bit. Po "úspěšném" přeinstalování PC jsem přehodil opět bootovaní na původní nastavení (1.HDD). Když jsem dal restartovat počítač, tak mi naběhla chybová hláška "BOOTMGR is missing". Pokud jsem měl DVD s Windowsem v mechanice a v BIOSu nastavenou CD-ROM na 1 místě, tak mi OS normálně naběhl. Četl jsem na různých fórach, že se do jednotky C: nezkopíroval soubor bootmgr a kvůli tomu to nechce načíst, ale ani po nakopírovaní bootmgr do C: problém nezmizel, zkoušel jsem všechny možnosti jak to spravit (kopírovaní tohoto souboru přes příkazový řádek, oprava HDD přes SYSTEM RECOVERY-žádnou chybu mi to nenašlo a mnoho dalších). Nakonec jsem našel, že chyba může být v tom, že mám 2 HDD a kvůli tomu se soubor BOOTMGR nakopíroval na nesprávný oddíl na disku (nechápu proč). Když jsem vyzkoušel všechno možné, co by mi mělo pomoct vyřešit tento problém a nic nepomáhalo, tak jsem se rozhodl manuálně odpojit jeden HDD (ten vedlejší a radili to i na tom fóru) a to se mi stalo osudným..., odpojil jsem počítač ze sítě, HDD jsem odpojil od zdroje a od základní desky a pak jsem opět počítač připojil do sítě (už jenom s jedním HDD). Po zapnutí počítače mi nenaběhl monitor a speaker přerušovaně pískal. Divil jsem se tomu, protože jsem dával obvzlášť pozor na co šahám a na 100% jsem odpojil jenom HDD, všechno jsem zkontroloval jestli je správně zapojeno a bylo to tak jak to má být. Jelikož jsem nevěděl v čem je problém, tak jsem zapojil HDD přesně tak jak byl, ale problém pořád zůstava a už opravdu nevím co stím :-( .

Prosím o radu

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: BOOTMGR is missing

Příspěvekod Owner » 25 říj 2010 15:28

Nabootuj z instalačního cd Windows , potom dej režim opravy R a do opravné konzole napiš fixmbr a fixboot.
Potom by to mělo normálně jet.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Bezuis
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Bezuis » 25 říj 2010 15:32

mě teď netrápí SW problém ale HW problém, jelikož mi nejde zapnout počítač. Speaker přerušovaně píska a počítač běží ale žáden obraz, tak je podle mě problém buď v základní desce, grafice a nebo v procesoru. Nechápu jak je to možné, když jsem jenom odpojil jeden ze dvou HDD :-(

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 25 říj 2010 19:24

Zkontroluj jestli sedí GK možná si s ní pohnul když jsi odpojoval HDD.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Bezuis
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Bezuis » 25 říj 2010 19:40

GK sedí jak přibitá a všechno je dobře zapojeno, opravdu nechápu co mohlo tak podělat obyčejné odpojení jednoho HDD... :-/

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 25 říj 2010 19:41

To by nemělo, leda bys něco odpálil statickou elektřinou.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Bezuis
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Bezuis » 25 říj 2010 19:49

Schválně jsem si vyhrnul rukávy na mikine a počítač jsem měl položený na podlaze. Vím že statická elektřina dokáže pěkně poškodit počítač, tak si na ní dávam bacha :), je možné že je chyba v základní desce ? Ikdyž pochybuju, že by to byla taková náhoda, že se zničí zrovna když jenom vytáhnu jeden kábl ze základní desky (od HDD)...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 25 říj 2010 20:02

Jak přesně to pípá? Zkus vytáhnout RAM modul, případně je vyzkoušej postupně. Nebo mohl odejít chipset, to by vysvětlovalo problémy s HDD.

Bezuis
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Bezuis » 25 říj 2010 20:18

Pípa to přerušovaně, ne rychle ale tak pomalu..., nevím jak to mám více popsat.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 25 říj 2010 21:29

Zkus to jakoby morseovkou.

Bezuis
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Bezuis » 25 říj 2010 23:58

Promiň, ale s tou morseovkou to má byt vtip ? Ptal si se "jak přesně to pípa" a myslím, že jsem ti to popsal dostatečně. Pokud si ze mě utahuješ, tak nechápu proč... Opravdu potřebuju poradit.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 26 říj 2010 00:02

Vůbec si z tebe neutahuje, chce jen abys mu to popsal přesněji. Např. pípá to 2x krátce a 3x dlouze, což v řeči morseovky znamená: ty ty tá tá tá :smile:

Více Beep codes

Zpět na “Problémy s hardwarem”