Všechny zde zdravím. Mám dotaz - poradí mi někdo c dělat? Mám book Acer "travelšmejd" :-) 2451NlMi a druhý Prestigio Nobile 1520W.
Dnes teda historické kousky. Také tady mám tady 2 zcela nové paměti od A data, každá 1GB, DDR2, 667 Mhz. Když je ovšem hodím do jakéhokoliv booku, začínám a končím na modré obrazovce. Každá zvlášť však funguje. V Biosu mi to 2GB normálně ukáže. Tím však všechna práce končí. V Biosech nelze nic dál nastavit. U obou booků. Tím víc u Prestigia, kde jde nastavit max. datum a pořadí bootování a víc nic. Acer přitom činnost garantuje max. paměť právě 2GB,DDR2 a to při udané frekvenci. Poradí mi někdo co se to děje a co mám rozbít vzteky nejdříve ? Děkuji předem.
Dva funkční moduly DDR2 A data si spolu v NB nerozumějí.*
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dva funkční moduly DDR2 A data si spolu v NB nerozumějí.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 14 lis 2010 19:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „DDR2 A data“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „DDR2 A data“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému uděláš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „DDR2 A data“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „DDR2 A data“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému uděláš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Re: DDR2 A data
Možná by pomohlo dát tam poslední verzi BIOSU pokud ji tam teda nemáš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To nemám. Instaloval jsem do Aceru, co mi Acer sám poskytl. Prestigio nemá k dispozici nic. Je divné, že to nejde v obou boocích. Nyní mám v Aceru 2 paměti po 512 , každý s jinými parametry a šlape to. Ale s paměťmi od A-data je v.... Nerozumím tomu vůbec.
Taky mám jeden stařičkej Acer a mám tam dvě různý paměti dva různé výrobce -jednu 256 a druhou 512 MB a šlapou v pohodě.Pokud jsi je kupoval přes internet tak bych uplatnil 14-ti denní lhůtu na vrácení zboží a koupil bych třeba kingston.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nekompatabilní nebo vadné paměti. Jinak proč Travelšmejd? Nefunguje? Ptám se proto, že jsem měl travelmate 5 let a kdyby neodpadnul disk, asi bych se k novému nerozhoupal.
Projeď každou zvlášť memtestem.
Projeď každou zvlášť memtestem.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych je jako vadné vyloučil, protože každá samostatně normálně šlape. Nikoliv však v páru. To je to, co mne rmoutí. Jsou zakoupeny v Datartu, ale porucha na nich nebude. Co je to nekompatibilní, když samostaně jdou, ale spolu nikoliv? Pouze po Bios. Ale při bootování jsem na obrazovce smrti. A tu nemám vážně rád. Nemůže zde být nějaký soft-konflikt ? Je používán win XP Home.Nemůže to být někde tady? Spadne to, když se načítá systém. A to velice brzo. Tak brzo, že se zdá, že to jen "olízne" boot sektor disu a hnedšup - modrá je dobrá.... :-) . Ale ne v PC 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
A proč Taravelšmejd - tady musím říci, že jde opravdu o dokonalé počítače. Mám tady jeden s diskem 4GB, prehistorický kus a šlape perfektně. Měl jsem TM několik a vždy jen a jen spokojen. Jen pouze bych měl dost neg. názorů ke konstrukci. Obvzláště panty. A celkově se po několika letech používání celý book "kroutí". Displej a celý vrchní papundekl jako luk. Ale zapnu - a běží. A vždy.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Dva funkční moduly DDR2 A data si spolu v NB nerozumějí.
Jsou paměti, které mají chybu právě pokud jsou v dual. Při načítání OS se data odkládájí do mezipaměti a v tom okamžiku to jde do modra. Projeď je tím memtestem - pokud to projde, jsou prostě nekompatabilní. Můžeš je zkusit vrátit nebo vyměnit za jiné. V Acerech jsem vždy viděl jen Nanya, Hynix nebo Kingston, šlapou mi v nich i Kingmax. Jiné nemám odzkoušené.
Vzhledem k tomu, že to je výměna HW, doporučil by i reinstalaci systému.
Vzhledem k tomu, že to je výměna HW, doporučil by i reinstalaci systému.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No ono se těžko děkají testy, když se book neorzeběhne. Asi odzkouším nabootovat z Hirens.boot CD a dám sem výsledek testů. Pokud tam tyto testy jsou. Mám tady booků víc, nejdou mi v páru v žádném z nich. Dokonce ani v žádné kombinaci se stávajícmi paměťmi. Všem děkuji za ochotu a čas.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vracím se Tím pádem k původní odpovědi - nekompatabilita pamětí v DUAL. Prostě to nedají. Sám ses o tom přesvědčil v dalších laptopech.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Je ti divné. Proč o tom tedy nikde nic nepíší a běžně se prodávají. Neříká se zatajením takovéto informace tomu pak podvod, nebo nekalá hospodářská soutěž atd... ? Zkusím to za chvilku nacpat do booku a spustit na tom testy. Pokud to půjde.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Je to jednoduché. Pokud kupuješ paměť, existuje k desce list kompatibility. Dále má tuto informaci i výrobce laptopu.
Pokud je paměť v listu uvedena a nejde - jedná se o závadu konkrétního kusu, v opačném případě chyba uživatele, který upgrade provádí a nemá dostatečné informace.
Pokud je paměť v listu uvedena a nejde - jedná se o závadu konkrétního kusu, v opačném případě chyba uživatele, který upgrade provádí a nemá dostatečné informace.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2705
-
od petr22