Nejde naformátovat volné místo

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Architegt
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nejde naformátovat volné místo

Příspěvekod Architegt » 12 lis 2010 11:33

Ahoj.
Instaloval jsem na svůj notebook windows 7. Disk jsem smazal a naformátoval a rozdělil jej na 2 části (resp. 3 - jedna je pro HP Tools). Hlavní, na kterou jsem instaloval Win jsem dal 30 GB, a zbylo mi 110GB volného místa, ze kterého bych si chtěl udělat disk na odkládání. Ale ať dělám co dělám, nejde mi naformátovat a zprovoznit. Ve správě disků když kliknu na přidat svazek (na nepřiřazené místo), dám formátovat tak mi to vyhodí error - není dostatek místa na disku. Nechápu to. Přes instalačku win se mi to taky nějak nepovedlo. Nemá někdo nějaký nápad? Díky

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Nejde naformátovat volné místo

Příspěvekod X » 12 lis 2010 12:04

30 GB pro Win 7? To bude asi za chvíli málo. Nevím proč musí skoro každý kouskovat harddisk, zanedlouho koupím 1-2 TB a hodlám si ho nechat vcelku :D Asi tam děláš něco špatně, dej sem obrázek, jak vypadají tvé oddíly. Jaké další software pro správu disků používáš? Musíš formátovat, nestačí disk smazat?
OT
► Zobrazit spoiler

Architegt
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Architegt » 12 lis 2010 12:22

Win 7 po nainstalování zaberou asi 16GB, muj program files ve vistách má 10 GB (za 2 roky bordelu). Po nainstalování MS Office, Nortona, Burneru, Daemona, VlC, CCleaner, Picasy, Adobe (Flash, PS CS5, Acrobat...), convertorů... - zkrátka všeho co potřebuji mam volných 10 GB a to mi stačí, myslím že to dokážu uznat sám nemyslíš? ;)
Kouskovat ho chci, protože s rozdělením mám dobré zkušenosti když se něco podělá (např. když se podělá MBR na jednom z primárek) a je pak víc možností jak to řešit. Další bod je čistě přehlednost a zkrátka mi vyhovuje mít oddělené systémové věci od uživatelských dat, kterých u mě není víc než 40 GB. Můj disk má asi 160 GB a bohatě mi to stačí.
Žádný další software nevyužívám. V případě nutnosti mám Hiren's Boot CD které by se asi také dalo použít. Disk smazat nestačí protože je to nepřiřazené místo a není tam filesystem.
Obrázek
Obrázek

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 lis 2010 12:33

5 kusů, no to je ... systémové věci jsou v systémových složkách, vše jde i z jednoho ... ale kdo chce kam. Nainstaluj pořádného správce disků (například Partition Magic, jsou verze i v CZ) a řiď se jeho radami, sám ti řekne, co děláš špatně a co je potřeba.

P.S.: Na Win 7 jsem slyšel větší kapacitní požadavky a dle té chyby si tipnu, že máš málo místa na systémovém disku, protože na tuto operaci nějaké větší požadavky budou ...

Architegt
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Architegt » 12 lis 2010 14:17

Tak se mi nic z toho nepovedlo. Magic partition mi ani nešlo spustit (odinstalace byla taky zábava) a přes hiren boot mi to házelo chyby ať jsem spustil co jsem spustil. Takže jsem prostě to místo jen připojil ke stávajícímu místu. Děkuji, nechám to tak, asi to i bude lepší jak říkáte :P

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 12 lis 2010 14:23

Tuším že Windows neumí spravovat víc než 4 primární oblasti... Nejspíš je to problém i u W7...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Architegt
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Architegt » 13 lis 2010 09:33

Aha, děkuji za info..

lukxxx
nováček
Stav:

Příspěvekod lukxxx » 17 lis 2010 21:24

dobrý den,

mám stejnej problém. úplně nové hp s win 7 a nejde mi rozdělit disk na dva a docela rád bych to udělal (disk 320 a chci to udělat napůl). stáhl jsem acronis disk director home a ten mi zahlásil, že jsou 4 primární disky (oblasti?) a není tedy místo. že je nutné změnit jeden ze svazků z primárního na logický. ale nevím, zda to není "vo hubu". přitom přes "tento počítač" se ukážou pouze dva C a F v kterém jsou HP tools. tak jsem z toho jelen. jak jste asi pochopili, moc tomu nerozumím a nerad bych si den starý počítač po...

jinak cestu mám stejnou jak Achitegt

předem díky, bude-li někdo znát cestu ven
L

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 lis 2010 21:53

Můžeš dát také obrázky?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
    od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp)
    14
    5809
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 10:56
  • Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
    od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2098
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 13:53

Zpět na “Problémy s hardwarem”