Ahoj.
Instaloval jsem na svůj notebook windows 7. Disk jsem smazal a naformátoval a rozdělil jej na 2 části (resp. 3 - jedna je pro HP Tools). Hlavní, na kterou jsem instaloval Win jsem dal 30 GB, a zbylo mi 110GB volného místa, ze kterého bych si chtěl udělat disk na odkládání. Ale ať dělám co dělám, nejde mi naformátovat a zprovoznit. Ve správě disků když kliknu na přidat svazek (na nepřiřazené místo), dám formátovat tak mi to vyhodí error - není dostatek místa na disku. Nechápu to. Přes instalačku win se mi to taky nějak nepovedlo. Nemá někdo nějaký nápad? Díky
Nejde naformátovat volné místo
Re: Nejde naformátovat volné místo
30 GB pro Win 7? To bude asi za chvíli málo. Nevím proč musí skoro každý kouskovat harddisk, zanedlouho koupím 1-2 TB a hodlám si ho nechat vcelku
Asi tam děláš něco špatně, dej sem obrázek, jak vypadají tvé oddíly. Jaké další software pro správu disků používáš? Musíš formátovat, nestačí disk smazat?
OT

OT
► Zobrazit spoiler
Win 7 po nainstalování zaberou asi 16GB, muj program files ve vistách má 10 GB (za 2 roky bordelu). Po nainstalování MS Office, Nortona, Burneru, Daemona, VlC, CCleaner, Picasy, Adobe (Flash, PS CS5, Acrobat...), convertorů... - zkrátka všeho co potřebuji mam volných 10 GB a to mi stačí, myslím že to dokážu uznat sám nemyslíš?
Kouskovat ho chci, protože s rozdělením mám dobré zkušenosti když se něco podělá (např. když se podělá MBR na jednom z primárek) a je pak víc možností jak to řešit. Další bod je čistě přehlednost a zkrátka mi vyhovuje mít oddělené systémové věci od uživatelských dat, kterých u mě není víc než 40 GB. Můj disk má asi 160 GB a bohatě mi to stačí.
Žádný další software nevyužívám. V případě nutnosti mám Hiren's Boot CD které by se asi také dalo použít. Disk smazat nestačí protože je to nepřiřazené místo a není tam filesystem.

Kouskovat ho chci, protože s rozdělením mám dobré zkušenosti když se něco podělá (např. když se podělá MBR na jednom z primárek) a je pak víc možností jak to řešit. Další bod je čistě přehlednost a zkrátka mi vyhovuje mít oddělené systémové věci od uživatelských dat, kterých u mě není víc než 40 GB. Můj disk má asi 160 GB a bohatě mi to stačí.
Žádný další software nevyužívám. V případě nutnosti mám Hiren's Boot CD které by se asi také dalo použít. Disk smazat nestačí protože je to nepřiřazené místo a není tam filesystem.

5 kusů, no to je ... systémové věci jsou v systémových složkách, vše jde i z jednoho ... ale kdo chce kam. Nainstaluj pořádného správce disků (například Partition Magic, jsou verze i v CZ) a řiď se jeho radami, sám ti řekne, co děláš špatně a co je potřeba.
P.S.: Na Win 7 jsem slyšel větší kapacitní požadavky a dle té chyby si tipnu, že máš málo místa na systémovém disku, protože na tuto operaci nějaké větší požadavky budou ...
P.S.: Na Win 7 jsem slyšel větší kapacitní požadavky a dle té chyby si tipnu, že máš málo místa na systémovém disku, protože na tuto operaci nějaké větší požadavky budou ...
Tak se mi nic z toho nepovedlo. Magic partition mi ani nešlo spustit (odinstalace byla taky zábava) a přes hiren boot mi to házelo chyby ať jsem spustil co jsem spustil. Takže jsem prostě to místo jen připojil ke stávajícímu místu. Děkuji, nechám to tak, asi to i bude lepší jak říkáte 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tuším že Windows neumí spravovat víc než 4 primární oblasti... Nejspíš je to problém i u W7...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Aha, děkuji za info..
dobrý den,
mám stejnej problém. úplně nové hp s win 7 a nejde mi rozdělit disk na dva a docela rád bych to udělal (disk 320 a chci to udělat napůl). stáhl jsem acronis disk director home a ten mi zahlásil, že jsou 4 primární disky (oblasti?) a není tedy místo. že je nutné změnit jeden ze svazků z primárního na logický. ale nevím, zda to není "vo hubu". přitom přes "tento počítač" se ukážou pouze dva C a F v kterém jsou HP tools. tak jsem z toho jelen. jak jste asi pochopili, moc tomu nerozumím a nerad bych si den starý počítač po...
jinak cestu mám stejnou jak Achitegt
předem díky, bude-li někdo znát cestu ven
L
mám stejnej problém. úplně nové hp s win 7 a nejde mi rozdělit disk na dva a docela rád bych to udělal (disk 320 a chci to udělat napůl). stáhl jsem acronis disk director home a ten mi zahlásil, že jsou 4 primární disky (oblasti?) a není tedy místo. že je nutné změnit jeden ze svazků z primárního na logický. ale nevím, zda to není "vo hubu". přitom přes "tento počítač" se ukážou pouze dva C a F v kterém jsou HP tools. tak jsem z toho jelen. jak jste asi pochopili, moc tomu nerozumím a nerad bych si den starý počítač po...
jinak cestu mám stejnou jak Achitegt
předem díky, bude-li někdo znát cestu ven
L
Můžeš dát také obrázky?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 5809
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 10:56
-
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2096