Už delší dobu sem měl v PC problémy s Hard discem. Občas počítač zamrznul a když sem ho "násilně" vypnul, tak zamrznul při spouštění OS - buďto už když zobrazoval informace o zákl. desce (neumím to správně popsat) nebo při samotném spouštění OS (Windows xp). Dříve na to pomáhalo vypojení a zapojení Hard discu, ale nedávno mi tento problém pc začalo dělat čím dál časteji. První co mě napadlo bylo jako člověka se základními znalostmi PC, přeinstalovat grafické ovladače. To mi nepomohlo. Po nějákém čase (asi 2-3 dny) zamrzání přestalo. Ale asi po týdnu se objevilo znova a to čím dál časteji. Vypojování a zapojování Hard discu už vůbec nepomáhalo,a tak jsem zkoušel jiné způsoby, jak zamrzání zamezit, jako prohledáni Pc antivirovým programem, promazání dočasných dat CCleanrem a obnovy systému. Nic nepomáhalo. A Pc zamrzalo už při staru os nebo už při zobrazování udajů o zákl. desce (Do windowsů už sem se nedostal a to ani do nouzového stavu). Rozhodnul jsem se tedy pro reinstalaci os, ale nejdřív mi to vůbec nechtělo načíst bootovací cd s os, a když už ho to asi na podvacáté načetlo, tak po zformátování discu c (disc s os) zamrzla i instalce. Těd nevím co s tím a na poněkolikátý pokus jsem se dostal do BIOSu a teploty bylo všechny ok. Předpokládám, že chyba je v Hard Discu, ale nejsem si vůbec jistý a potřeboval bych s daným problémem poradit. Předem děkuji za odpoveď a omlouvám se za chyby - celý tento text byl psán na iPhone.
Pc sestava:
ZD - gigabyte GA-M720-US3
OS - Windows xp sp3
Ram - 1. A-Data 2GB
Se samotným hard discem si nejsem jistý, ale je to nějaká baracuda...
CPU - AMD Athlon 4000+ (2x2,1GHz)
2. Kingston 1GB (obě myslím 776 MHz a obě ddr2)
graf karta - Radeon x1650 series
Omlovám se za založení druhého téma - ukikl sem se na Iphone a nechtěně sem dal vyřešeno.
Problém nejspíš s Hard discem
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém nejspíš s Hard discem
Vítej na foru.
Co zkusit disk v jiném pc jestli funguje a proklepnout ho utilitou od výrobce?http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools
Co zkusit disk v jiném pc jestli funguje a proklepnout ho utilitou od výrobce?http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Bylo by to asi nejjednodušší řešení, ale problém je v tom, že já nemám druhé PC a sourozenci mají všichni noťas. SW chyba asi není moc pravděpodobná že?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jsi si jistý,že to byl disk?Nezkoušel jsi na přeskáčku vyndat ramku jestli není některá z nich vadná?To nemáš nějakého kamaráda,kde by jsi disk vyzkoušel?A ještě mě napadlo co zkusit live cd linuxu?http://www.linux.cz/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Kamarád by se našel, ale pravděpodobně nebudu mít do neděle čas, tím pádem jsem si říkal, že tohle fórum bude jako možné nejjednodušší řešení. To s těmi RAMkami zkusím hned ráno, je tu nejspíš možnost, že by to mohlo být nimy. V té pc sestavě sem je omylem napsal daleko od sebe, když sem příspěvek upravoval a nevšiml si, že píšu mezi ně.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj zda kondenzátory na MB nejsou nafouklé či vytečené, vyfoukej prach, zkus jiný zdroj.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní PC do 18 000 Kč – WoW, PoE2?, běžná práce, stará sestava nejspíš odešla
od MoA285 » 25 kvě 2025 21:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1516
-
od windroid2