Dobrý večer,
chtěl jsem si postavit PC a když ho zapnu, (všechno je správně propojený), tak mi PC zapne ale nic nenajede a po pár chvílích začne pískat.
PC komponenty:
Základní deska GIGABYTE MA74GMT-S2
Procesor AMD Athlon II X4 640
Paměti Kingston 4GB (kit 2x 2GB) 1333MH
Pevný disk SEAGATE Barracuda 7200.12 500GB
Grafická karta GIGABYTE R455HM-512I EG614a
EUROCASE MiddleTower 5410 černo-stříbrný, 4x 5.25", 2+1x 3.5", 2x USB, ATX 450W
Prosím, poraďte mi někdo.
PC nenaběhne
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC nenaběhne
Pískat souvisle nebo v nějakém beep codu?
Máš dané dobře všechny chladiče, napájení?
Dal jsi distanční podložky pod desku?
Máš dané dobře všechny chladiče, napájení?
Dal jsi distanční podložky pod desku?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Píská to, vlatně pípá - rychlé pípání
Chladiče a napájení je podle návodu v knížce k desce
A podložky pod desku jsem dal.
Chladiče a napájení je podle návodu v knížce k desce
A podložky pod desku jsem dal.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V knížce k desce by taky mělo být vysvětleno, kolik pípnutí co znamená.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Ono to pípání nepřestává ani po deseti minutách a v té knížce ti zkusím najít. Ale pípá nebo píská to deset minut, pak jsem to vypnul vynutím zdroje, protože vypínačem na přední straně to vypnout nejde. Zapnout jo, ale vypnout pak už ne.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nezapomenul jsi na připojení konektoru pro napájení procesoru, případně dodatečné napájení GK? Sedí GK a paměti dobře v soklu?
Pokud je to stále se opakující pípání, tak je podezřelá paměť, GK, nebo chybně usazený chladič procesoru. Ventilátory se točí?
Pokud je to stále se opakující pípání, tak je podezřelá paměť, GK, nebo chybně usazený chladič procesoru. Ventilátory se točí?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
jak uz zde bylo receno pipani oznamuje nekde chybu, otevri si manual od desky a tam bys to mel najit
(opakovane kratke/dlouhe pipani atp.)
nejpravdepodobnejsi bude asi ta ramka :)

nejpravdepodobnejsi bude asi ta ramka :)
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
Konektor pro napájení procesru nevím co je, je tam jenom napájení pro chladič procesoru. Paměti sedí správně, a grafiku jsem vyndal a jedu na grafiku na základní desce. Ventilátory se točí, zkusím otočit chladič procesoru, pokud to pomůže a ty paměti mi poradili tady na poradně.
pokud jich mas vic, zkus nahodit pc jen s jednou (bud jen s jednou nebo druhou), ale mezitim dej biosu cas.. protoze ja mel takle vadnou pamet.. a i kdyz sem prohodil na druhou tak mi to nejakym zbusobem nechtelo naskocit ...
takze bych to zkusil takle, mohla bejt spatna uz od vyroby a pak by se museli reklamovat, kazdopadne zkontroluj si pro pripad vsechny napajeni na desce (jestli mas zapojenej 24 pin konektor v desce atd.
)

Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
Dát BIOSu čas znamená, že to mám nechat zapnutý?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus Clear CMOS viz FAQ
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Clear CMOS už jsem zkoušel a nic, mám to teda nechat puštěný a čekat co se bude dít?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1538
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49