Restart PC po naběhnutí Win XP Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mordag
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Restart PC po naběhnutí Win XP

Příspěvekod Mordag » 19 pro 2010 22:53

Dostal jsem se do úzkých s počítačem od sousedky, tak prosím o radu. Při startu normálně naběhnou XP home, ale po cca 2 minutach se počítač zrestartuje - zhasnou všechny diody, zastaví se větráky a za pár sekund znovu nabíhá aniž by psal hlášku, že byl náhle vypnut. Tipoval jsem zdroj, ale po připojení nového Seasonicu 350W závada trvá. Zkoušel jsem jiné RAMky - závada trvá. HDD jsem poctivě zformátoval, vyzkoušel v jiném PC, nainstaloval znovu XP home a závada trvá. Zvláštní je, že v nouzovém režimu se to nikdy nestalo, ikdyž běžel PC několik hodin. Bohužel nemám kde vyzkoušet grafiku a procesor. Že by odešla zákl.deska?
Zákl.deska MSI P35 Neo (MS-7360), grafika MSI NX8500GT-TD256E, procesor Intel dual core, RAM 2*512MB GEIL

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Restart PC po naběhnutí Win XP

Příspěvekod Pic » 20 pro 2010 00:30

Pokud PC běží bez problémů v nouzovém režimu, mrkni do Správce zařízení zda tam někde není "?", nebo "!". Pokud ano je poškozen, nebo chybí příslušný ovládač. Příčinou může být i ovladač GK, nebo samotná GK. Buď odzkoušet jinou, nebo tuto v jiném PC - nezapomenout na ovladač. Též bych nevěřil zdroji - vyzkoušet značkový - třeba půjčený.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Mordag
nováček
Stav:

Re: Restart PC po naběhnutí Win XP  Vyřešeno

Příspěvekod Mordag » 20 pro 2010 07:35

Když se závada objevila poprvé, byly ovladače v pořádku, po reinstalaci Win rovněž, ve správci není žádný problém. Těžko se ale cokoliv instaluje, protože se počítač restartuje. Jinak zdroj je nový Seasonic, jak uvádím výše. Nezbyde mi asi nic jiného, než zkusit někde tu grafiku...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2266
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4351
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”