Zdravím.Pořídil jsem PC.Tuto sestavu:
grafická karta-GV-R5770UD-1GD (gigabyte)
základní deska-GA870-UD3 (gigabyte)
procesor-AMD Phenom II X4 955 Black Edition-Procesor Quad-Core (125W), 3200MHz, BOX, socket AM3 (Deneb)
zdroj-evolve pulse 500W ATX power
Paměť RAM-KINGSTON 6GB KIT DDR3 1600MHz CL9 XMP HyperX-Operační paměť (KIT 3x2GB) CL9-9-9-27 Intel BOX
Mohli byste mi říct zda si tyto části navzájem nevadí nebo si neposkytují plnou podporu?
kompatibilita hardwaru
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: kompatibilita hardwaru
Proč k Phenomu II X4 955 kupuješ ramky v trojici, když deska nepodporuje triplle channel? To jsou ramky pro Intel. Zdroj Evolve je zase úplně to nejhorší. Nechápu logiku na jednu stranu komponenta, kterou nedokážeš naplno využít a na druhou stranu, obrovské omezení ve zdroji. Proč se ptáš? Něco nefunguje?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
takže si mam pořídit jinou základovku nebo jiný procesor???
počítač vlastně funguje ale zdá se mi že by měl být mnohem výkonější než je
počítač vlastně funguje ale zdá se mi že by měl být mnohem výkonější než je
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdá se Ti?
Vyměnit MB+CPU, ale hlavně ten zdroj. Pokud je Tvé PC nové vyměnil bych pouze zdroj a ostatní nechal tak. Nebo ještě lépe, jednu RAM bych ubral. Je to výkonné PC. Proč se ti zdá méně výkonné? Nerozumím termínu "zdá se mi".
Vyměnit MB+CPU, ale hlavně ten zdroj. Pokud je Tvé PC nové vyměnil bych pouze zdroj a ostatní nechal tak. Nebo ještě lépe, jednu RAM bych ubral. Je to výkonné PC. Proč se ti zdá méně výkonné? Nerozumím termínu "zdá se mi".
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
A proč tu jednu RAM ubrat?nějak tam vadí nebo je jen nevyužitá?
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Led 2011 13:37) ---
Zdá se mi že pomalejší než by mělo být.S tímhle počítačem převyšuju naroky na hru ale hra se mi na nejvyšší rozlišení seká.Myslel jsem že by to mohlo být nějakými komponenty.Moc se v tom nevyznám ale tohle bylo první co mě napadlo
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Led 2011 13:37) ---
Zdá se mi že pomalejší než by mělo být.S tímhle počítačem převyšuju naroky na hru ale hra se mi na nejvyšší rozlišení seká.Myslel jsem že by to mohlo být nějakými komponenty.Moc se v tom nevyznám ale tohle bylo první co mě napadlo
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Proč se ptáš a neodpovídáš? Co to je zdá se mi?
Na Tvou otázku obojí. Dual znamená, že ze dvou modulů čte a zapisuje zároveň. Ty máš osazené tři moduly a jelikož deska nepodporuje tripple channel tak čte a zapisuje v jeden čas pouze na jeden modul. Ten dual channel nevyužívá. Až jeden modul nestačí, začíná používat druhý. Vlastně jako kdyby si tam měl jen 2GB RAM.
Vyndej jednu RAM a napiš jestli je PC rychlejší.
Na Tvou otázku obojí. Dual znamená, že ze dvou modulů čte a zapisuje zároveň. Ty máš osazené tři moduly a jelikož deska nepodporuje tripple channel tak čte a zapisuje v jeden čas pouze na jeden modul. Ten dual channel nevyužívá. Až jeden modul nestačí, začíná používat druhý. Vlastně jako kdyby si tam měl jen 2GB RAM.
Vyndej jednu RAM a napiš jestli je PC rychlejší.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5832
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 19:14
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4927
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”