Dobrý den. Potřeboval bych radu. Jistě jste na podobné dotazy mnohokrát odpovídali, já sám jsem také procházel internet a hledal řešení mého problému ale na nic jsem nepřišel.
Jde o to, že moje mechanika nenačítá žádné DVD. Jde ale hlavně o to, jak to začalo. Před rokem jsem si koupil nový PC (cena 15 000Kč). V něm byla mechanika LG ELECTRONICS GH22NS40, ta rok šla. Ale pak zničeho nic, když jsme např. kopíroval soubory z DVD na HDD který je připojen přes SATA, tak se sekla a bylo, nebo mi nevypalovala dvouvrstvé DVD. Kopírování z ní na 2. HDD, který je připojen přes IDE šlo.
Teď na Vánoce jsem dostal novou mechaniku, taky LG ale GH22LS50. Mechanika měsíc šla, tj. kopírování z DVD na oba HDD, vypalování DVD DL, vše v pohodě. Včera jsem ale potřeboval zkopírovat soubor velký cca 3GB z DVD do PC(HDD SATA). Během kopírování se mi ukázala chyba a konec. Tak jsem se na to vykašlal a šel spat. Dnes ráno jsem zapl PC a opět to nešlo. Tak jsme zkusil mechaniku zapojit druhým SATA kabelem, který jsem měl doma. Po zapnuutí PC jsem ji neměl ani zobrazenou v Tomto počítači. Zkusil jsme bod obnovy a pak ještě zkontroloval zda je kabel pořádně připojen. Mechaniku už mám zobrazenou ale nečte mi žádné DVD ani CD, a to jak originální (např. co bylo k tiskárně), tak vypálené. Zkoušel jsem nainstalovat nejnovější firmware, potom jakési dva soubory následně po sobě. Nic ale nepomohlo. Mám Windows 7, na základní desce mám bohužel jen dva konektory SATA, na tom druhém mám připojený harddisk (zákl. deska MSI NF520T-C3). Budu moc vděčný za jakkoukoliv radu.
EDIT: Jo a když dám v Ovládacích panelech Poradce při potížích, tak mi to napíše : Ovladač pro zařízení A0N3PX5Z IDE Controller není naistalován. Dám Použít odpravu- naistalovat ovladač, a pak mi vyjede že Zařízení A0N3PX5Z IDE Controller nemá ovladač. ==> neopraveno.
Nefunkční mechanika
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- PECHY15
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nefunkční mechanika
Tak zkus najít ty ovladače na internetu a stahnout si je :-) viz google :-)
No a když si připojil do SATA2 tak to musíš přehodit i v BIOSu pokud tam teda nemáš automatickou detekci.
A ještě, jak často mechaniku používáš?
No a když si připojil do SATA2 tak to musíš přehodit i v BIOSu pokud tam teda nemáš automatickou detekci.
A ještě, jak často mechaniku používáš?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nainstaloval jsem nejnovější firmware. Jinak nevím jak ty, ale já ovladač pro zařízení A0N3PX5Z IDE Controller nenašel.
Mechaniku moc nepoužívám. A v Biosu mám- SATA 1 - HDD a SATA2 - název té mechaniky. Ale díky, za rady.
Mechaniku moc nepoužívám. A v Biosu mám- SATA 1 - HDD a SATA2 - název té mechaniky. Ale díky, za rady.
- PECHY15
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak zkus nějakej program :-)
DriverAgent 2.2008.9.10-pro analýzu nainstalovaných ovladačů hardware a pro jejich případnou aktualizaci.exe
DriverMax 4.91-k zálohování a případné snadné obnově všech nainstalovaných ovladačů ve Windows. Ovladače jsou uloženy ve vybrané složce nebo ZIP souboru a při jejich obnově je může uživatel nainstalovat všechny najednou.exe
RadarSync 2009 2.0.0.7-pro hlídání aktualizací ovladačů a softwaru. Vyhledává nejnovější verze a také je dovede instalovat.exe
UpdateStar 3.2.786-získání dokonalého přehledu v nainstalovaných aplikacích a pro snadné zjištění jejich nejnovějších verzí.msi
DriverAgent 2.2008.9.10-pro analýzu nainstalovaných ovladačů hardware a pro jejich případnou aktualizaci.exe
DriverMax 4.91-k zálohování a případné snadné obnově všech nainstalovaných ovladačů ve Windows. Ovladače jsou uloženy ve vybrané složce nebo ZIP souboru a při jejich obnově je může uživatel nainstalovat všechny najednou.exe
RadarSync 2009 2.0.0.7-pro hlídání aktualizací ovladačů a softwaru. Vyhledává nejnovější verze a také je dovede instalovat.exe
UpdateStar 3.2.786-získání dokonalého přehledu v nainstalovaných aplikacích a pro snadné zjištění jejich nejnovějších verzí.msi
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vyzkouším a dám vědět. Dík. Jestli to nepomůže tak to dám na reklamaci.. 
EDIT: Bohužel nic nepomohlo...
EDIT: Tak mě napadlo ještě v případě, že by to nevyřešila reklamace, koupit externí vypalovačku. Není to sice ideální řešení, ale lepší než nic...

EDIT: Bohužel nic nepomohlo...

EDIT: Tak mě napadlo ještě v případě, že by to nevyřešila reklamace, koupit externí vypalovačku. Není to sice ideální řešení, ale lepší než nic...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2252
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51