můj problém vypadá asi následovně:
V Květnu minulého roku jsem si koupil netbook Samsung N150.
Vše šlapalo jak má, ani jsem ho moc často nepoužíval.
Problém nastal až někdy v září. V BIOSu mám nastaveno dovolené nabíjení jen do 80% kapacity baterie v zájmu její životnosti. Ačkoli s tou údajnou životností by se v mém případě dalo polemizovat. Nicméně... zapnu počítač, podívám se na stav nabití na liště a ukazuje se cca 80%. Poté třeba zavřu display, tím uvedu NTB do režimu spánku, nebo počítač vypnu, či restartuji. V případě režimu spánku se mi stává, že se počítač po cca 5ti minutách sám oživí, aby se z nedostatku baterie úplně vypnul. Přitom byla baterie před zavřením dispaye téměř nabita. Při restartu či vypnutí se mi stává, že po opětovném spuštění systému má baterie najednou jen 8% a počítač se po chvíli opět vypne. Řešil jsem to reklamací. Technik Czechcomputeru na mě koukal jako bych si snad vymýšlel, ale reklamace byla přijata a počítač si na cca 3 týdny odvezli na servis. Po třech týdnech se počítač vrátil s tím, že byla vyměněna baterie. Dá se říci, že jsem ho od té doby zapl jenom 2x. Ale opět se mi vyskytl stejný problém. Opět se baterie po vypnutí sytému záhadně vybije během několika vteřin. Když poté zapnu počítač do sítě, tak se nabije na těch 80% za 5 minut! Za normálních okolností to trvá mnohem déle. Začínám pochybovat o tom, že je chyba v baterii, nebo mám jen kolosální smůlu na vadné kusy akumulátorů. Setkal jste se někdo s něčím podobným? Popřípadě našla by se zde nějaká rada, jakým směrem se mám při hledání příčiny vydat?

PS: Spíš mám takové tušení, že si systém jen myslí, že je baterie vybitá...
Děkuji