Ahoj všem,
za boha nedokážu zformátovat flashku na tento formát, jde mi o podporu v autoradiu i magnetofonu, všude v manuálu píšou přesně FAT32 (velikost oddílu 512 bajtů) jenže u FAT32 tuhle volbu nemám, mám Win7. Jde o to že mě i kamáradovi dělají dvě různá zařízení následující: při nakopírování skladeb přehravač vždy nějaké skladby náhodně nezobrazí..flashky jsem zkoušeli různé, i muziku, počet alb...
Format USB disku FAT32 (velikost oddílu 512 bajtů) Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Format USB disku FAT32 (velikost oddílu 512 bajtů)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Díky,
program od El Diabla nemá jinou možnost než "výchozí velikost alokační jednotky" Ten od Myloše zkusím. Mohl by mi prosim nekdo vysvětlit co to vůbec alokační jednotka je a jaký to má vliv na používání zařízení ?? Není mi jasné proč výrobce zařízení uvádí jen výhradne 512 bajtů. A je vůbec "velikost alokační jednotky" a "velikost oddílu" to samé ?
program od El Diabla nemá jinou možnost než "výchozí velikost alokační jednotky" Ten od Myloše zkusím. Mohl by mi prosim nekdo vysvětlit co to vůbec alokační jednotka je a jaký to má vliv na používání zařízení ?? Není mi jasné proč výrobce zařízení uvádí jen výhradne 512 bajtů. A je vůbec "velikost alokační jednotky" a "velikost oddílu" to samé ?
Nejmenší alokační jednotka disku = cluster. Ten se skládá z několika sektorů. V jednom clusteru nelze mít data z více souborů.
V praxi: je-li např. cluster 4 kB a soubor je velký 1,5 kB, využije sice z jednoho clusteru jen 1,5 kB, ale zbylý prostor clusteru zůstane nevyužitý.
Proto se od sebe odlišují údaje „velikost“ a „velikost na disku“ ve vlastnostech souboru (nebo více souborů najednou, respektive složky)
Oproti tomu oddíl = partition, neboli disková oblast.
V praxi: je-li např. cluster 4 kB a soubor je velký 1,5 kB, využije sice z jednoho clusteru jen 1,5 kB, ale zbylý prostor clusteru zůstane nevyužitý.
Proto se od sebe odlišují údaje „velikost“ a „velikost na disku“ ve vlastnostech souboru (nebo více souborů najednou, respektive složky)
Oproti tomu oddíl = partition, neboli disková oblast.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Z příkazové řádky. Na stránce to máš všechno popsané. Pokud neumíš anglicky, můžeš si nechat stránku přeložit.
Ve zkratce:
program buď nakopíruj do složky, která je prohledávána v rámci proměnné PATH, nebo spusť CMD ve složce, kde je daný program.
Pak do příkazové řádky napiš:
fat32format X: -c1
kdy místo písmenka X napiš písmenko, které patří danému disku, který chceš naformátovat.
Přesnou (anglickou) nápovědu získáš odesláním příkazu fat32format bez parametrů.
Ve zkratce:
program buď nakopíruj do složky, která je prohledávána v rámci proměnné PATH, nebo spusť CMD ve složce, kde je daný program.
Pak do příkazové řádky napiš:
fat32format X: -c1
kdy místo písmenka X napiš písmenko, které patří danému disku, který chceš naformátovat.
Přesnou (anglickou) nápovědu získáš odesláním příkazu fat32format bez parametrů.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Format USB disku FAT32 (velikost oddílu 512 bajtů) Vyřešeno
Rádo se stalo. 

- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5039
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 5
- 3355
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
- 8
- 3658
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3725
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3153
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”