Problém s novým SATA diskem
Problém s novým SATA diskem
Ahoj, koupil jsem si nový SATA disk pro svůj počítač (kde už mám dva další fungující SATA disky). Po připojení standartně se mi v BIOSu ten nový načte. Ve windowsech se mi objevil nový hardware a nainstaloval ale v tomto počítači se nový disk neukáže, což je jasný když není naformátovanej, ale nemůžu ho najít ve Spravování Disků abych mu přiřadil písmeno a formátnul ho. Přitom normálně když dám správce zařízení tak tam ten disk je a píše se že zařízení funguje správně. Nemá někdo zkusšenosti s tímto problémem? Pročítal jsem různá fóra a všude bylo řešením právě Spravování Disků, ale tam ten svůj novej prostě nemám. Dík za jakoukoli pomoc
Re: Problém s novým SATA diskem
Měl jsem podobnej problém a vyřešil jsem ho instalací programu acronis disk direktor a v něm ho naformátoval.
Tak bohužel ani po instalaci tohoto doporučeného prográmku sem disk nenašel...fakt to nechápu už.
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj, jestli je přihlášenej v BIOSu
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
skus jinej sata radic popripade vyzkousej hdd v jinym pc a naformatuj v nem
Just Fucking Google It!
V Biosu je normálně rozpoznanej. HDD v jiným počítači už jsem taky zkusil a naprosto stejný problém i tam.
a skousel si to v pc s jinym windowsem? jestli ne tak skus (pokud mas moznost)
Just Fucking Google It!
Takovou možnost bohužel nemám :( jen sem si teď všiml, že mi ho jak v biosu tak ve winech označil jiným názvem než má být. Označilo mě ho to jako ST-M13FQBL a má to být ST3160316AS tak nevím jestli je to nějak podstatná informace.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To s tím označením je divné ST-M13FQBL je řada 7200.11 která má problémy s firmwarem, jsi si jistý že je to ST3160316AS (řada 7200.12)?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Stoprocentně, počítač mám otevřené a přesně to je tam napsané a taky je tam na tom disku těch 7200.12 jak si psal
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stejně je to nejspíš problém firmware:
http://www.msfn.org/board/topic/136901- ... t-m13fqbl/
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/s ... 57&Hilite=
http://www.msfn.org/board/topic/136901- ... t-m13fqbl/
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/s ... 57&Hilite=
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Dal sem upgrade firmwaru a během té instalace mě to napsalo detected ST_M13FQBL. Not a supported model. No takže to nejspíš vzdávám a házím na reklamaci na tohle už nemám nervy. Díky za snahu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3290
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50