Mám problém, který se tu už i rozebíral, ale ničeho se asi nikdo nedobral.
Když zapojím sluchátka (AKG K77) do frontpanelu, ozývá se v nich bzučení, které se různě mění podle pohybů myší a kolečkem. Kamarád mi říkal, že to bude asi tím, že kabel, který vede od frontpanelu do integrované zvukovky na mé kartě gigabyte Ga-MA74GMT-S2, je nestíněný a nějak to souvisí s uzeměním.
Zřejmě to opravdu bude příčina problému, protože když jsem experimentálně spojil rukou kabel s pasivem na procesoru, zvuky na chvíli ustaly. Bohužel jsem ale nepřišel na žádné definitivní řešení, poradil by někdo prosím?
edit.: pro představum, kudy ten kabel vede, jsou dole obrázky- na prvním, neaktuálním je ten kabel dobře vidět- je to ten, co jde přes grafiku (mimochodem nedotýká se jí, i když to tak vypadá)
Druhý obrázek je aktuální, kabel jde vidět pod pasivem na CPU
1.
[album]298[/album]
aktuální
[album]345[/album]
Sluchátka ve frontpanelu bzučí- nestíněný kabel? Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sluchátka ve frontpanelu bzučí- nestíněný kabel?
Se stíněním to pravděpodobně nesouvisí. Integrovaná ZK často "vyrábí" různé bzučení, závislé na dění na obrazovce - pohyb kurzoru, rychle se měnící dynamické scény,..) Jediná skutečně účinná pomoc je pořídit si externí USB ZK, pokud možno s vlastním napájením (tj. aby nebyla napájená z USB). Záleží ale taky na tom, kudy vede kabel k předním konektorům.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Pohlaví:
Kudy vede ten kabel je snad zřejmé z obrázků v předchozím postu- je to ten, který na prvním obrázku vede nad GK, potom se ztrácí ve změti svázaných kabelů a nakonec je jedním z těch černých úplně vlevo, jak mezi nimi vede červený sata kabel.
Zvuikovkou to podle mě nebude- zapomněl jsem se zmínit o tom, že tohle dělá jen když připojím sluchátka přes frontpanel, když to zapojím zezadu, tak je v nich ticho (stejně tak, když je zapojím přes bedny)
Zvuikovkou to podle mě nebude- zapomněl jsem se zmínit o tom, že tohle dělá jen když připojím sluchátka přes frontpanel, když to zapojím zezadu, tak je v nich ticho (stejně tak, když je zapojím přes bedny)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Předpokládám, že problém je chybné připojení na konektor Front Panel Audio. Podívej se do manuálu k základní desce a určitě je problém tam. Jsou totiž dvě možnosti, které tam jsou popsány.
Edit: Jinak manuál ke stažení zde: http://www.gigabyte.com/products/produc ... l=1#manual
Edit: Jinak manuál ke stažení zde: http://www.gigabyte.com/products/produc ... l=1#manual
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mě ve sluchátkách občas bzučí, když si zapomenu utlumit line-in či neobsazený vstup na mikrofon.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Pohlaví:
Pic: Zkoušel jsem připojit přes HD_Audio i AC'97. Obojí fungovalo, ale bohužel problém nepřestal. Sice je teď (popřehození na AC'97 konektor a zpět na HD_audio) mnohem menší, ale pořád tam bzučí a nic bych za to nedal, že se stalo to, co předtím, když jsem sáhl na kabel i na pasiv CPU naráz.
-
- Pohlaví:
Re: Sluchátka ve frontpanelu bzučí- nestíněný kabel? Vyřešeno
nenapadá ještě někoho něco?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2924
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 06:51
-
- 4
- 3308
-
od Riviera kid
24 kvě 2025 18:47
-
- 3
- 2565
-
od Dolpi
01 pro 2024 21:36
-
-
Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 3167
-
od walderan
18 led 2025 17:51
-
-
- 5
- 3907
-
od Kadel33