Dobrý den,
prosím o radu....při výměně gk.ATI radeon 3850 za novou MSI R 5770 hawk (také ATI) se mi neskutečně prodloužilo nabíhání op. systému při startu či restartu, trvá cca 3 min.Probíhá to asi tak, že zmáčknu start PC a přes dvě minuty jen koukám na černý monitor a poslouchám "pochroustávání" hardisku. Provedlo jsem samozřejmě aktualizaci ovladačů, později i formát a reinstalaci windows. Můj op. systém je Win XP, zákl. deska Asus M2N-sli, zdroj 450W. Vyzkoušel jsem také vrátit svoji starou graf. kartu zpět a systém naběhl bez problémů rychle jako dřív. Jinak nová graf. karta pracuje naprosto bez problémů . Může být příčinou můj zdroj, který je pro gk. předepsaný jako minimum, nebo v čem může být chyba? Děkuji předem za každou radu
pomalý start PC po přidání nové graf. karty
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: pomalý start PC po přidání nové graf. karty
Dost možná to bude dlouhá detekce biosem. Kamarád obdobný problém (čekal půl minuty) vyřešil updatem BIOSu. Asus na to má utilitu, která umožňuje flash přímo z WIN
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: pomalý start PC po přidání nové graf. karty
Děkuju moc za rychlou odpověď, pokusím se na tohle zaměřit, nejsem sice úplný amatér, ale taky ne žádný PC mág. takže rýpání do biosu jsem se vyhýbal co jen to šlo......nastuduju a vyzkouším, ještě jednou díky za tip.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 40
- 9825
-
od Prorock
Zobrazit poslední příspěvek
07 lis 2024 20:27