(Kód 10) Toto zařízené nelze spustit.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Slimak74
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

(Kód 10) Toto zařízené nelze spustit.

Příspěvekod Slimak74 » 02 kvě 2011 20:16

Dobrý Den.
Stala se mi zvláštní věc...
Počítač mi vcelku šlape dobře jen tu a tam něco zazlobí ale včera se stalo toto:
Hrál jsem hru a při hraní se totálně rozložil obraz a kousnul se počítač. Pomohl jen restart počítače. Jenže po restartu se rozhodilo rozlišení monitoru. Tak jsem jako každý běžný uživatel chtěl v nastavení zobrazení nastavit původní rozlišení ale ono to nešlo.
Byly tam k mání jen základní možnosti nastavení rozlišení, tak jak to je po nainstalování Windows a před nainstalováním ovladačů grafického adaptéru.
Podíval jsem se do Správce Zařízení a světe div se, u grafického adaptéru byla standartně moje grafická karta a dokonce i se správnými ovladači jako před pádem.
Jen v okně "Stav Zařízení" ve vlastnostech grafické karty je hláška: Toto zařízené nelze spustit. (Kód 10)
Soft ke grafice, kterým jsem předtím mohl měnit rozlišení, zůstal nainstalovaný, ale nereaguje.
Skusil jsem odebrat zařízení a restartovat pc, aby došlo k rozpoznání nového Hardware, ale to nepomohlo.
Hardware - grafická karta byla rozpoznána a ovladače se správně nainstalovaly, ale problém přetrvává.
Jen v okně "Stav Zařízení" ve vlastnostech grafické karty je stále hláška: Toto zařízené nelze spustit. (Kód 10)

Skusil jsem přeinstalovat samotné Windows a bylo to ještě horší.
Instalace trvala o dobrou hodinu déle než běžně a po instalaci Windows zmizely všechny optické mechanyky a tak jsem dál nemohl doinstalovat ovladače od Základní Desky.

Naštěstí fungoval alespoň internet, kde jsem našel návod jak zmizelé mechanyky znovuobjevit, ale to bohužel zase nikam nevedlo.
Mechanyky už jsou vidět a fungují, ale nefunguje instalace základních ovladačů Základní Desky.

Podařilo se mi horko těžko nainstalovat ovladače Čipsetu, Disků, Mechanyk a Síťových karet, ale základní ovladače podepsané Microsoftem, pro grafické adaptéry jsem do počítače ani nenainstaloval z čehokoli, ani nenašel na internetu.

Přitom ovladače mé grafické karty jako takové mám nainstalované a jsou přímo od výrobce, ale rozlišení jde stále měnit jen základní.
Projevuje se to především zpožděným a pomalejším rolováním na webu, ale i při pohybu oken na ploše.
Hlavní projev ale je ten že když restartuju počítač, tak od úvorní obrazovky kde je BIOS atd., až po naběhnutí systému Windows, jsou tyto jednotlivé obrazovky pravidelně po celé šířce čárkované nebo tečkované.

Skusil jsem i flešnout BIOS. Update proběhl v pořádku ale potíže s grafikou přetrvaly.

Než nastal tento problém, tak asi před měsícem odešla síťová karta integrovaná na desce. Naštěstí mám na desce síťovky dvě, takže se připojuju přez druhou.

Dalším problémem je že mi od pádu grafiky nejde nainstalovat antyvirový program Norton 360.
Instalace dojede zhruba do poloviny a pak se ukáže BSOD - Obrazovka smrti a počítač se restartuje.
Po restartu se samy odstraní instalované soubory a následně sama začne instalace Nortona, ale zase dojde k pádu a zase k restartu.
A tak to jede stále dokola. Už jsem skusil snad všechno a nevím jak z toho ven. Poradíte mi prosím?

Moje sestava:
MB: Asus Striker II Extreme (DirectX 10) (chipset NVIDIA nForce 790i Ultra SLI) (FSB 1066, 1333, 1600MHz)
CPU: Intel E8500 Core2 Duo (Freq. 3.16GHz) (Socket LGA775) (FSB 1333MHz)
RAM: 2x 1024MB DDR3 CORSAIR CM3X1024-1333C9DHX
VGA: MSI N9800GTX Plus 512MB DDR3 PCI-E (NVIDIA GeForce) (DirectX 10) (Shader Model 4.0)
Zdroj: FORTRON BlueStorm 500w

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
    od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4142
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 20:38
  • Fortnite nejde spustit
    od makojed » 27 lis 2024 17:12 » v Hry
    7
    5578
    od makojed Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 18:23
  • Battlefield 4 nejde spustit... Příloha(y)
    od liborek » 18 črc 2025 17:08 » v Hry
    0
    1971
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    18 črc 2025 17:08
  • Počítač jde spustit až na druhý pokus
    od RoseWalker » 05 srp 2025 14:26 » v Problémy s hardwarem
    8
    7447
    od sim20 Zobrazit poslední příspěvek
    10 srp 2025 16:47
  • Firewall WIndows Defender nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:26 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2314
    od Tint Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 19:41

Zpět na “Problémy s hardwarem”