Problem se zvukem.

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vtnw
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problem se zvukem.

Příspěvekod vtnw » 21 kvě 2011 11:49

Zdravim, pred par dny jsem si koupil novy notebook HP Pavilion dv6-3170ec, a mam problemy se zvukem.
Obcas dochazi k "zaseknuti" nebo "praskani" pri prehravani pisnicek.
Dnes jsem nainstaloval SP1 pro Win7 a zda se, ze se to jeste zhorsilo.
Stahl jsem si programy DPClat a LatencyMon, abych zjistil, co to zpusobuje. DPClat jsem mel i pred SP1 a vetsinou ukazoval nizke hodnoty (zelene obdelnicky) a to i pri stahovani, ale obcas hodnoty na chvilku vyletely "mimo stupnici" a tehdy doslo k preruseni prehravani.
Dnes jsem po instalaci SP1 stahoval film a vetsina hodnot byla ve zlutem nebo i cervenem poli, ackoliv vetsinou nedosahovaly takovych hodnot, aby doslo k ovlivneni zvuku.
Z programu LatencyMon jsem zjistil, ze nejvetsi problemy zpusobuje sluzba ACPI.sys. Ale nevim, co s tim...
Aktualizoval jsem ruzne ovladace, co jsem nasel, ale nic nepomohlo. Napadlo me jeste aktualizovat BIOS, ale nevim, jak na to, a nevim, jestli to pomuze...

LatMon pri stahovani
http://imageshack.us/photo/my-images/163/stahovani.jpg/

DPClat pri stahovani:
http://imageshack.us/photo/my-images/29/stahovani2.jpg/

a v klidu, bezel jen firefox (z mnou zapinanych programu), DPClat a LatMon.
http://imageshack.us/photo/my-images/219/vklidu.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/402/vklidu2.jpg/

Reklama
guest

Re: Problem se zvukem.

Příspěvekod guest » 21 kvě 2011 11:56

Těžko posoudit nakolik jsou ty problémy závažné, ale nebylo by to spíš na reklamaci? Pokud budeš upgradovat Bios, pak bys mohl o právo na záruku přijít.

Obrázky vkládej sem jako přílohu!

vtnw
nováček
Stav:

Příspěvekod vtnw » 21 kvě 2011 12:09

Tak s pocitacem se da normalne pracovat, ale pri poslechu hudby je to dost otravne. A nedeje se to nejak pravidelne a neumim predpovedet, kdy se to zas stane, takze to klidne muze hodinu nebo dve bezet normalne a pak bum do cervenych hodnot... nebo se to stane par minut po zapnuti.

S tou reklamaci nevim... tam by mi ten ntb museli asi vymenit (a zas bych do nej x dni stehoval programy a data...), protoze me nenapada, co by tam mohli zkoumat... leda by tam dali ten novy BIOS.

Neda se neco delat s tim ACPI.sys? Na strankach vyrobce jsem nenasel zadnou jeho aktualizaci...

guest

Příspěvekod guest » 21 kvě 2011 12:20

S LatencyMon nemám zkušenost a nejspíš ho mnoholidí nepoužívá. ACPI by s tím něměl mít nic společného, viz. Google:

ACPI
Advanced Configuration and Power Interface - Specifikace funkcí pro úsporu energie, které byly představeny světu koncem roku 1996. Standard ACPI byl vyvinut za vzájemné spolupráce společností Intel, Microsoft a Toshiba. ACPI umožňuje řídit množství energie pro každé zařízení připojené k počítači. Základní nastavení zajišťuje BIOS základní desky a ostatní komunikace prochází skrze operační systém.Ten pak navíc může vypnout různé periferie, které se právě nepoužívají. ACPI rovněž umožňuje zapnout počítač například při stisku některé klávesy, při pohybu myši nebo skrze síťovou kartu, či modem. Mezi hojně využívané vlastnosti ACPI patří i rychlé zapnutí a vypnutí PC díky speciálním technikám označovaným jako S1 (Power On Standby - POS) a S3 (Suspend to RAM - STR). Režim S2 se v praxi nepoužívá.

vtnw
nováček
Stav:

Příspěvekod vtnw » 21 kvě 2011 12:30

DPClat mi bohuzel neukaze, ktera sluzba zpusobuje ty problemy. LatMon jsem dnes vygoogloval a ukazuje prave na ACPI.sys.
Taky jsem nasel, ze ACPI ma neco spolecnyho s BIOSem, tak me napadla ta aktualizace...
Na strankach vyrobce ntb je ke stazeni novejsi verze BIOSu - F.23, jako exe file (v soucastnosti mam verzi F.13). Stahl jsem to, ale nezkousel jsem to spustit a trochu se toho bojim, protoze jsem cetl, ze aktualizace BIOSu neni tak uplne trivialni a da se leccos vazne pokazit...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Opakovaný problém se zvukem
    od Bambi666 » 29 pro 2024 23:36 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2284
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    30 pro 2024 07:03
  • Problém s PC - reaguje zvukem na křeslo Příloha(y)
    od Tucnak105 » 02 říj 2024 20:13 » v Problémy s hardwarem
    23
    9373
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    25 úno 2025 08:05
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4157
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3480
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče