Počítač se sám od sebe vypíná Vyřešeno
Počítač se sám od sebe vypíná
Zdravím mám problém. Sám se mi vypíná počítač při nabíhání systému. Myslel jsem že to může být zdrojem, ale po vyzkoušení jiného to dělá pořád. Nevíte jak zjistit, čím to může být? Podotýkám že pc se vypne i když jsem jen v nastavení bios. Navíc zdroj je 600W a tak pochybuji že by to neutáhl. Také ho mám už asi rok a tohle začalo dělat z ničeho nic nedávno.
Re: Počítač se sám od sebe vypíná
Vypiš konfiguraci PC včetně zdroje a zkontroluj teploty jak psal ITCrowd
Just Fucking Google It!
Sestava: GPU: gts 250 1gb, CPU: Intel q8300, RAM: 2x 2GB DDR2 (Jedna zeppelin 800Mhz, druhá Kingston 800Mhz), Deska: Gigabyte P41-ES3G
Nevím jestli stihnu zjistit teplotu CPU do vypnutí PC, ale pokusím se.
Nevím jestli stihnu zjistit teplotu CPU do vypnutí PC, ale pokusím se.
- ClearSky
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A ten zdroj? napiš značku i wattáž
The ///M. The most powerful letter in the world.
Pokud to zkoušel se zdrojem 600w, tak bude chyba někde jinde i kdyby to byl EC.
IMHO nedosedá chladič na CPU, vlastní zkušenost.
Prostě šáhni na chladič: žhavý - špatný, teplý - dobrý, chladný - taky dobrý, ledový - hodně špatnýkingkorn píše:Nevím jestli stihnu zjistit teplotu CPU do vypnutí PC, ale pokusím se.

Just Fucking Google It!
lc power lc6600 - 600W. Zkoušel jsem i zdroj Seasonic SS-500ET-T3 - 500W.
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2011 19:30) ---
Sahám ze zadní strany desky a žhavý asi tak, že ještě o pár stupňů víc a už bych na tom tu ruku dlouho mít nevydržel (nedokážu tipnout kolik tak). Jinak to budu asi muset vyměnit tu pastu že?
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2011 19:30) ---
petaq píše:Pokud to zkoušel se zdrojem 600w, tak bude chyba někde jinde i kdyby to byl EC.Prostě šáhni na chladič: žhavý - špatný, teplý - dobrý, chladný - taky dobrý, ledový - hodně špatnýkingkorn píše:Nevím jestli stihnu zjistit teplotu CPU do vypnutí PC, ale pokusím se.IMHO nedosedá chladič na CPU, vlastní zkušenost.
Sahám ze zadní strany desky a žhavý asi tak, že ještě o pár stupňů víc a už bych na tom tu ruku dlouho mít nevydržel (nedokážu tipnout kolik tak). Jinak to budu asi muset vyměnit tu pastu že?
Pokus se ten chladič na CPU přimáčknout (a pořád ho drž) a při tom kontroluj teploty v biosu jestli se držej nebo rostou.
Pokud se cpu dostane na +-100 st. (záleží na desce) tak se pc automaticky vypne.
Pokud se cpu dostane na +-100 st. (záleží na desce) tak se pc automaticky vypne.
Just Fucking Google It!
Re: Počítač se sám od sebe vypíná Vyřešeno
Paráda! To by vysvětlovalo proč mi jendou PC jel když jsem měl bednu položenou na bok. Vážně moc děkuji všem za pomoc. Aspoň ušetřím litr za vrácení nového zdroje zpět do czc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3626
-
od Laniga
Zobrazit poslední příspěvek
14 úno 2025 14:07