Oprava nefunkčního zdroje
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Oprava nefunkčního zdroje
Pochybuji, že opravíš uvedený zdroj, když neumíš zjistit, zda je kondenzátor OK, či vadný a to je jednoduchý úkon.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak sem si dnes na praxích vypůjčil měřák, zdroj proměřil a našel sem tu v hajzlu jeden tranzistor. Akorát sem se s tímto ještě nikdy nesetkal tak můžu opsat hodnoty z tranzistoru CET CEPO2N6 52NT , kdyby mi ho někdo pomohl na netu najít, byl by hodnej. Díky!
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Kvě 2011 17:56) ---
Tak skvěle, info k tomu tranzistoru sem našel, na gme sem našel podobný, teď se chci domluvit s jedním PC servisem zda by to mohl objednat přes jejich servis abych nemusel platit poštovný, který by bylo dražší jak tranzistor.
TO : Pic
Kondenzátor buď funguje nebo ne! Když je kondenzátor vybouchlej, tak "asi" nebude funkční, já sem nad tím neváhal jestli je nebo neni
akorát jsem to špatně napsal.
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Kvě 2011 17:56) ---
Tak skvěle, info k tomu tranzistoru sem našel, na gme sem našel podobný, teď se chci domluvit s jedním PC servisem zda by to mohl objednat přes jejich servis abych nemusel platit poštovný, který by bylo dražší jak tranzistor.
TO : Pic
Kondenzátor buď funguje nebo ne! Když je kondenzátor vybouchlej, tak "asi" nebude funkční, já sem nad tím neváhal jestli je nebo neni

AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Přehu hodně štěstí, ale spočítej si čas nefungujícího PC a práci, kterou s tím strávíš - shánění, obíhání, .... Nový zdroj Tě vyjde na 400,-.
Ne nadarmo se tyto zdroje házejí do šrotu a dodavatelé je mění kus za kus - oprava je prostě nerentabilní.
Ne nadarmo se tyto zdroje házejí do šrotu a dodavatelé je mění kus za kus - oprava je prostě nerentabilní.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OT/ Musí ušetřit korunu, i kdyby to mělo stát stovku. Ale kdo si hraje (kutí) nezlobí. 

Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Když je kondenzátor zjevně poškozen, je snadno zjistit v jakém je stavu. To nemám na mysli. Myslím tím měřením zjistit, zda je kondenzátor, dioda, tranzistor, integrovaný obvod atd vadný.Vyměňovat jednotlivé součástky jen zkusmo, může přijít velmi draho. Nejprve je třeba zjistit vadnou součást a pak opravovat a to bez měření dost dobře nejde. Ale na konec to je Tvoje věc a moje zbytečná starost. Jinak objednání součástky, která není u nás na trhu, přijde také občas i na pár stovek, ale jsou firmy které ji ochotně zajistí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Co se uvedené součástky týče, schválně píšu součástky, protože podobnost s tranzistorem, může být jen náhodná. Jsi si jistý, že jsi opsal vše správně? Pokud ano, pak může jít s docela vysokou pravděpodobností o zákaznický obvod, třeba stabilizátor a takový neseženeš i kdyby ses kousl do pozadí.
Na minulé straně diskuse jsi psal, že víš co děláš. Já si spíš myslím, že bys to rád věděl a jen si myslíš, že víš co děláš... Kdybys opravdu věděl, máš již překreslené schéma zapojení z tišťáku, ze kterého bys vyčetl, podle již odpravených součástek, co mohlo ještě odejít a jestli to, co si myslíš, že je tranzistor, je opravdu tranzistor a pokud ano, pak ze zapojení lehce vypočítal jeho parametry a nalezl vhodnou náhradu. Já osbně bych ani po více, než třiceti letech praxe elektronika, nikdy neopravoval zdroj za pár korun, především proto, že nikdy nevím, co může být jen "načaté" a za pár dní mi svým definitivním odchodem neodpraví desku, paměti, disky, procesor,... Ale jak již mnohokráte zaznělo: "Každý svého štěstí strojvůdce a kdo si hraje, nezlobí."
Na minulé straně diskuse jsi psal, že víš co děláš. Já si spíš myslím, že bys to rád věděl a jen si myslíš, že víš co děláš... Kdybys opravdu věděl, máš již překreslené schéma zapojení z tišťáku, ze kterého bys vyčetl, podle již odpravených součástek, co mohlo ještě odejít a jestli to, co si myslíš, že je tranzistor, je opravdu tranzistor a pokud ano, pak ze zapojení lehce vypočítal jeho parametry a nalezl vhodnou náhradu. Já osbně bych ani po více, než třiceti letech praxe elektronika, nikdy neopravoval zdroj za pár korun, především proto, že nikdy nevím, co může být jen "načaté" a za pár dní mi svým definitivním odchodem neodpraví desku, paměti, disky, procesor,... Ale jak již mnohokráte zaznělo: "Každý svého štěstí strojvůdce a kdo si hraje, nezlobí."

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
tak hlavne vetsinou ma kazdy vyrobce soucastky podle sebe pojmenovane.... a ruzne tvary a tezko se shani a jak tu bylo receno dnes se uz tyto veci neopravuji..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je uvedené značení správné, jedná se Mosfet tranzistor, kanál n, 2A, 600V. Více se mi nepodařilo zjistit. V nabídce našich prodejen není.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak dneska byla konečně chvilka času, tak sem se mohl podívat na ten zdroj, ve sklepě sem našel dva zdroje který už měli nějákou poruchu a když bylo něco potřeba tak se to odpájelo . Na jednom tranzistory byli, odpájel sem je, našel na netu podle čísla a je to tento : http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... P2N60B.pdf - SSP2N60B , podle datasheetu to vypadá že se shodují, starý byl : http://web2.cetsemi.com/PDF/TO-220-263- ... 28F%29.PDF - CEP02N6, jen mi to prosím někdo potvrďte pro jistotu :)
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3230
-
od sabrik
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 15:35
-
-
Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 1573
-
od peta501
04 kvě 2025 16:39
-
-
- 11
- 5748
-
od Turion
01 dub 2025 16:10
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1934
-
od mmmartin
03 dub 2025 20:50
-
-
- 3
- 3417
-
od windroid2