Flash grafické karty ATI HD3870
Flash grafické karty ATI HD3870
Zdravím, lidi mám takový problém.. už delší dobu se snažím nějak flashnout tuto kartu a mám s tím docela potíže, po prvé jsem to zkoušel pomocí Atiwinflashe, stáhnul sem nový (správný) Bios konkrétně Gainward HD 3870 512 MB BIOS, přesně na moji kartu. Po pár minutách se teda flashnul, zrestartoval sem to ale stejně jako předtím.. " Graphics card Bios version - UNKNOW ". Tak sem si našel na netu pár návodů jak flashovat přes Atiflash ale vždycky jsem se u nečeho zasekl.. Potřeboval bych jestli má někdo zkušenost s flashováním stejné, nebo pododné grafické karty, že by mi třeba trochu poradil jak to mám přesně vypsat když se nabootuju do DOSU a nebo jestli někdo zná nějaký návod, kde je to pěkné popsané krok za krokem, chtěl bych to dát už do kupy protože když hraju třeba novější hru tak sou s tím akorát problémy, tím myslím, že monitor vypadává (No Signal) a podobně. Dík za vaše rady.
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Flash grafické karty ATI HD3870
já řeknu způsob jak sem flashoval Sapphire HD 6970 Asusáckým biosem... třeba pomůže
1. stáhni si nářadí
2. strč flešku/exterák do USB portu
3. naformátuj to zařízení tím prográmkem HPUSBFW-2.2.3.exe (měj zaškrtlou možnost Create a DOS startup disk using system files loacted at: a vyber tam složku Bootable files)
4. nahraj na to USB zařízení atiflash.exe a tvůj bios například pojmenovanej superbios.bin
5. restartuj pc -> počítač automaticky začne číst z toho USB zařízení protože si na něj nahrál bootovací soubory
6. objeví se ti příkazová řádka a piš:
atiflash -unlockrom 0
atiflash -p 0 -f superbios.bin
teď to udělá nějakej výpis starýho a novýho biosu a hotovo! (alespoň u mě no)
1. stáhni si nářadí
2. strč flešku/exterák do USB portu
3. naformátuj to zařízení tím prográmkem HPUSBFW-2.2.3.exe (měj zaškrtlou možnost Create a DOS startup disk using system files loacted at: a vyber tam složku Bootable files)
4. nahraj na to USB zařízení atiflash.exe a tvůj bios například pojmenovanej superbios.bin
5. restartuj pc -> počítač automaticky začne číst z toho USB zařízení protože si na něj nahrál bootovací soubory
6. objeví se ti příkazová řádka a piš:
atiflash -unlockrom 0
atiflash -p 0 -f superbios.bin
teď to udělá nějakej výpis starýho a novýho biosu a hotovo! (alespoň u mě no)

Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
Heleď, zkusil sem to podle tebe ale ztroskotal sem na přesně tom samém místě jak minule když sem to zkoušel sám, vypíšu přesně to co si mi napsal a po pár sekundách se objeví "File xxxxxx.bin not found" Error 0FL01: press 1 to continue... už dříve sem to zkoušel všemožně přepisovat atd. ale nic mi nepomohlo, by mě zajmalo v čem je chyba 

- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
na první pohled to vypadá že ten bios soubor tam nemáš... seš si jistej že se ten bios soubor jmenuje tak, jak zadáváš do tý příkazový řádky a má i shodnej formát?
jinak nevím hele
jinak nevím hele

Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
Ten soubor jsem pojmenoval podle tebe superbios, koncovku to má .bin, což je správný, taky si s tím už nevím rady, přes totalcmd sem to už několikrát přejmenovával na jiný různý názvy a pokaždý mi to vypsalo jen tohle... přitom to na flashce mám + ten atiflash, ten bios mám odtud http://www.techpowerup.com/vgabios/2924 ... 80814.html, podle mě dobrá stránka tak Bios asi špatnej není. Jinak co si mám představit pod tím, že stávajicí verzi Biosu mi to vypisuje UNKNOW? To jako že tam ted žádný nemám?
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Unknown znamená neznámý... z toho lze vydedukovat že tam nějakej máš (no ono se rozumí že tam nějakej bios tak či onak mít budeš vždycky) ale ten program přes kterej to čteš ten bios neumí identifikovat (zkus nejnovější verzi GPU-Z... díky týhle utilitě můžeš extrahovat ten bios z tý karty a tím si vytvořit jeho kopii, kterou když tu kartu pokazíš nějakým špatným biosem nahraješ z5 na tu kartu a seš doma)
je pravděpodobný, že ta tvoje karta bude mít nějakej spešl postup, kterej nemá moc společnýho stím mým no
je pravděpodobný, že ta tvoje karta bude mít nějakej spešl postup, kterej nemá moc společnýho stím mým no
Máš pravdu nějakej Bios v tom opravdu je, sem si ho teda uložil na disk, ale to jediný co zatím asi můžu udělat.. než sem stáhl to GPU-Z tak sem si ty verze ovladačů atd. kontroloval v Live Updatu (nějaká utilita od MSI) a tam mi to právě furt vypisuje UNKNOW, když ale přehodím starší kartu, tak u té se to automaticky vypíše.. ještě jeden takový dotaz, když si do počítače koupím novou kartu a vyměním to za starou, musím dělat nějaké úpravy v biosu, nebo se to automaticky aktualizuje? Od té doby co ji tu mám jsou s tím samý problémy, už i na reklamačku sem to posílal ale tam mě ujistili že je karta v pořádku.. musí být prej něco špatně v počítači.
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
když vyměníš kartu tak jediný co je většinou potřeba je čistá instalace ovladačů jinak nic
Myslel sem si to, tak to už asi pomůže jen flashnutí karty který mi absolutně nejde rozjet.. no třeba se ještě někdo ozve kdo s tím má nějakou zkušenost, každopádně díky za postup, škoda že to nejede 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2487
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
31 kvě 2025 19:19