Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte čím by to mohlo být, mám pevný disk Maxtor SATA 120GB a když ho zapojím na pc naběhne uvodní obrazovka s názvem grafické karty pote načítání operační paměti a když už má naběhnout pevný disk vyhodí to tabulku kde mužu dát jen klávesu Tab a hodí mě to do nastavení Sata disku, tady mi to ale zobrazí červeně The number of the disks is not adequate to connect RAID. Přitom dole v tabulce se načetl jeho nazev a velikost. Nejde mi klavesnice a jedine co mužu dát jen ESC a pote se mě to zeptá jestli to chci uložit nebo ne a nic vic tam přenastavit nejde. Ani do biosu se nemužu dostat klavesou DEL když ji zmačknu stopne se načítání operačních pamětí a vyhodí to zas tu tabulku s s tím tabulátorem. Jumper na disku sem zkoušel sát do všech poloh a nepomohlo to ani když sem přehodil SATA kabel z SATA1 do SATA 2 a ani když sem odpojil zdrojovy kabel to nepomohlo...
díky moc za odpovědi
PC sestava:MSI K8MM3 H ; AMD Athlon 64 2800+ ; Zdroj ATX 250W ; 1GB Kingston DDR1 400Mhz ; Inno3D 6800LE 128MB AGP ; Sata Maxtor 120GB
Zapojení SATA disku
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zapojení SATA disku
Nevim jeslti to má něco společnýho s tímhle ale ten zdroj se mi zdá slabej. Co to je za značku?
Jinak HDD v jiným pc jde?
Jinak HDD v jiným pc jde?
Just Fucking Google It!
Je potřeba se dostat do BIOSU a nastavit disk na IDE .Zkus odpojit disk a po restartu mačkej klávesu DEL.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Restartuj PC a stiskej rychle stále klávesu DEL, dokud nenaběhne BIOS. Pak vyber Integrate Peripherals - tam IDE Devices Configuration - OnChip SATA nastav na [Enabled] - SATA Mode nastav na [IDE]. Nastavení ulož a po naběhnutí PC by měl být disk nalezen.Pokud ne, je asi nedostatečně výkoný zdroj. 250W je skutečně dost málo. Napiš, zda je to OK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3641
-
od petr22