Přehřívání CPU AMD Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Přehřívání CPU AMD

Příspěvekod Marfy » 15 kvě 2011 12:39

Tak to je úplný nesmysl.Ramka nemá absolutně vliv ani na přehřívání procesoru ani na obraz z grafiky.Jakým programem ty teploty zjišťuješ.Třebas jenom hlásí špatné hodnoty a teploty jsou v pořádku.Nastav si v biosu varování,když teplota přesáhne třeba 70°C a pokud to bude pískat,nebo se PC vypne,tak to bude ta teplota.Zkus pořádně vyfoukat chladič.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Reklama
Hurricane046
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurricane046 » 15 kvě 2011 12:46

jirislav píše:Zkus v Biosu snížit výkon, tím bys měl snížit taky příkon a tudíž celkovou teplotu procesoru. Ale nesnižuj ho nějak moc, maximálně o 1 V ! Jinak by hrozilo, že se PC vůbec nespustí a musel bys Bios resetovat manuálně.

1V? :lol: v taktování se počítá každá setina voltu, přechod o 1 celej volt je extrémní rozdíl

s přehříváním procesorů mám plno zážitků a důvodů proč se tak děje
1. špatná pasta - koupit novou, nejlíp stříbrnou (Arctic Silver 5), vyčisti oba povrchy technickým benzínem
2. špatně nanesená pasta - mě se nejvíc osvědčí udělat takovej malej kopeček doprostřed procesoru a přimáčknutím pasivu se to rovnoměrně rozprostře
3. špatně dosazenej chladič - zkus ho vyndat (při tý příležitosti změnit i pastu) a dát z5
4. zbytečně vysoký napětí
5. slabej chladič (tím trpím pořád)
6. rozbitý senzory (stímhle opatrně) - nějak nevím jak na tuhle situaci

když já sem v loadu a CPU má 85°C tak ty heatpipe nejsou ani zdaleka tak teplý což je zvláštní
jo a když mám ramky blízko CPU chladiče tak jejich teplo se na něj částečně přenáší
tepelný varování mám pomocí programu RealTemp kterej začně dělat bordel když překročíš hranici
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance

vitocz
nováček
Stav:

Příspěvekod vitocz » 15 kvě 2011 13:07

Teplotu měřím v biosu...
varování mám nastavený na 80°C a na tuto hodnotu se dostanu během asi minuty..
Jinak ramky mám hned u chladiče (asi 1cm od něj).
A ten procesor je celkem slabej takže ten chladič by sním snad neměl mít problém..
(chladič je čistej jako novej)

Hurricane046
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurricane046 » 15 kvě 2011 13:27

a kontroloval sis frekvence a napětí? to je to co ve většině případů způsobuje vysokou teplotu procesoru
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance

Sacry
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Sacry » 22 kvě 2011 18:50

Zdravím asi ti nijak moc nepomůžu, páč mám podobnej probém už asi 2 roky. Narozdíl od tebe mě se to ale přehřívá až v zátěži, inač v klidu mám asi takový teploty, jako ty po spuštění. Přez zimu teda můžu v pohodě hrát, i na podzim, páč u běžnýho vyššího výkonu to drží někde kolem 60-66, což sice taky není ideální, ale zatím vše funguje bez problému, ale když začne bejt venku teplo, tak si nezahraju ani to blbý csko, páč to i při nižším výkonu (kolem 70-80prcnt) leze přez 70 a dál už to nepouštím, takže těžko říct kam až by to došlo.. :P

Mám tu samou desku a prostě nikdo mi nevymluví, že za to může právě ona. Už mi bylo řečeno ať zkusím v case udělat průvan (2 větráčky), ale to problém zdaleka neřeší, ba naopak, je to lepší, když mam case otevřenou. Se zavřenou case je to úplně v háji, to už ani nezkouším.

Ten tvůj problém je ale trochu jiný, když ti ty teploty lezou nahoru, ikdyž není cpu zatíženej.
Na netu jsem už vidět hodně lidí, kerý maj problém s přehříváním právě u týdle desky, řek bych, že to bude prostě kus od kusu různý.

edit: Jo a přehřívá se mi i chipset, kerej je navíc tak ''chytře umístěn, že na něj kvůli zavázející GK nemůžu přidělat aktivní chladič.

Cpu mam athlon x2 5200+, chladič myslím mastercooler, docela podobnej tomu tvýmu.

Vím, že všecko sedí jak má, první sem tam daval boxovanej chladič sám. Sedl perfektně všechno. Pehřívalo se to asi tak, jako teď ten novej chladič mi tam montoval chlápek v servise. Už i dřívě jsem si u nich kupoval komplet PC u nich stavěnej a žádnej problém, tak fakt nechápu, kde je chyba.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 22 kvě 2011 19:02

Založ si vlastní téma
Just Fucking Google It!

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 22 kvě 2011 19:24

Nemáš narušenou airflow ve skříni? Vše může být ok, ale když tam vzduch neproudí, jak by měl, může se přehřívat v podstatě cokoliv, nejen procesor.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Sacry
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Sacry » 22 kvě 2011 22:53

Petaq - Ale ja nechci vlastni tema. Chtel jsem jen reagovat na toto, protoze mam stejnou desku...
Speed_deed - Ee nemam. Vsechny kable jsou uklizene v prostoru, kde by mela byt dvd mechanika. Gk akorat zabira prakticky vsechen prostor pod cpu, ale s tim nic nenadelam..

vitocz
nováček
Stav:

Re: Přehřívání CPU AMD  Vyřešeno

Příspěvekod vitocz » 11 čer 2011 12:17

Tak problém jsem vyřešil výměnou procesoru a teplota bez zátěže je 30-40 stupnů.A šlape bezproblému i při hrách atd...

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 11 čer 2011 12:51

Just Fucking Google It!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přehřívání pc Příloha(y)
    od helpmeboys » 05 dub 2025 20:41 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1720
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 12:07
  • Přehřívání GK
    od lucaso84 » 15 zář 2024 13:31 » v Problémy s hardwarem
    32
    7331
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    18 zář 2024 16:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”