HDD nelze načíst
- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: HDD nelze načíst
Aha, tak to si zapíšu.....
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.
-
- Pohlaví:
U většiny součástek /třeba i odporů/ dochází vlivem častého zahřívání, např. u tranzistorů k přerušení polovodivé vrstvy anebo odtažení elektrody která se té vrstvy dotýká. Mohou tam pnutím vzniknout mikroskopické trhlinky a součástka přestane fungovat. Ochlazením se to smrskne a tedy opětovně spojí, ale zpravidla je to jenom dočasné řešení. Někdy jenom chvilkové a po opětovném zahřátí se to opět roztáhne.
Dříve nebyly žádné speciální ochlazovací přípravky a tak se z nouze používal třeba plyn do zapalovače, který to také ochladí. Tím se zjistilo který tranzistor tu závadu způsobuje.
Dříve nebyly žádné speciální ochlazovací přípravky a tak se z nouze používal třeba plyn do zapalovače, který to také ochladí. Tím se zjistilo který tranzistor tu závadu způsobuje.
Díky moc za radu.. Každopádně to zkusím a dám vědět, jak to přežil.. Už jsem dělal kdeco, ale harddiskovej pohár jsem si fakt ještě nedal.. 
Edit: A propos, mám ho zkusit připojit do starýho poče klasicky na kabel nebo jako externí do USB? Případně do toho novýho tak nebo tak? Díky

Edit: A propos, mám ho zkusit připojit do starýho poče klasicky na kabel nebo jako externí do USB? Případně do toho novýho tak nebo tak? Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 35
- 4960
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
28 led 2025 17:02
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2752
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
-
- 4
- 3269
-
od sasshrek