Ahoj,
žádám zkušeného o radu.
Potřeboval bych nějak zkontrolovat mojí PC sestavu. Poslední dobou mi nějak blbne. Stává se, že mi spadne PC a vyskočí modrá obrazovka s hláškou o RAM. Existuje nějaký PC skener, jenž mi najde, opraví dané chyby v nastavení? Ještě další problém, když stahuju z netu, tak stahování doběhne cca do poloviny a spadne mi mozzila. Tudíž ani stáhnuto není. Minulý týden jsem vše nechal zkontrolovat HiJack a tak systémově by to mělo být OK, tak se ptám, jestli mi někdo neporadí spíš z HW stránky. Děkuji, Martin
Modrá obrazovka a hláška RAM
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Modrá obrazovka a hláška RAM
Ty hlášky na Blue screenu tam nejsou pro legraci, ale informují o závadě - proto je třeba je číst!
Nejprve proveď kontrolu RAM. Můžeš použít třeba GoldMemory anebo MemTest. Případně můžeš i pro pozdější použití stáhnout Hirenś Boot, kde také najdeš memtest. Vypálíš to jako bootovací.
HB info: http://translate.googleusercontent.com/ ... mt2UUs7Xgw
Stažení: http://www.hirensbootcd.org/download/
Nejprve proveď kontrolu RAM. Můžeš použít třeba GoldMemory anebo MemTest. Případně můžeš i pro pozdější použití stáhnout Hirenś Boot, kde také najdeš memtest. Vypálíš to jako bootovací.
HB info: http://translate.googleusercontent.com/ ... mt2UUs7Xgw
Stažení: http://www.hirensbootcd.org/download/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, tak dnes se mi to seknutí stalo už několikrát. Co mám dělat, pls.
Mě to taky sem tam tu obrazovku hodí, prostě jsou to různé problémy s pamětí(RAM), nevím jak to opravit(nejspíše to ani nejde), je to HW vada.
Taky jsem padal do modra kvůli RAMkám, udělej memtest návod máš nahoře.
1) Pokud máš v PC jednu RAMku
Zapneš PC strčíš to CD do mechaniky, restartuješ, nabootuješ z něj a necjáš proběhnout samotný test.
2) Pokud máš v PC víc než jednu RAMku
Při vyplém PC odebereě jendu RAMku, a krok 1. Necháš minimálně 30 minut, ukončíš test. Vypneš PC vyhodíš první ramku, vrátíš tam druhou, a krok 1.
Pokud bude chyby vykazovat jen jedna RAMka vyhodíš ji a pojedeš na té druhé. Píšu to podle své zkušenosti, měl jsem 2 x 1GB, ale modrý jsem byl pořád, tu co udělala přes 30 000 chyb po 15 min. jsem vyhodil a PC jelo. Až takový závratný spomalení systému jsem nezpozoroval.
1) Pokud máš v PC jednu RAMku
Zapneš PC strčíš to CD do mechaniky, restartuješ, nabootuješ z něj a necjáš proběhnout samotný test.
2) Pokud máš v PC víc než jednu RAMku
Při vyplém PC odebereě jendu RAMku, a krok 1. Necháš minimálně 30 minut, ukončíš test. Vypneš PC vyhodíš první ramku, vrátíš tam druhou, a krok 1.
Pokud bude chyby vykazovat jen jedna RAMka vyhodíš ji a pojedeš na té druhé. Píšu to podle své zkušenosti, měl jsem 2 x 1GB, ale modrý jsem byl pořád, tu co udělala přes 30 000 chyb po 15 min. jsem vyhodil a PC jelo. Až takový závratný spomalení systému jsem nezpozoroval.
Procesor: Athlon II X3 450 3,2GHz Paměť: 3 GB Grafika: Sapphire HD 5770 Vapor-X
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet) - 2
- 4517
-
od bluenite
Zobrazit poslední příspěvek
06 črc 2024 19:40
-
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2232
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 21:29
-
-
- 5
- 4254
-
od mmmartin