Ahoj, mám problém se zapnutím PC. Po zapnutí jen cukne s větrákama a ozívá se 2x krátké pípnutí. Už mi to udělalo asi před týdnem, až asi na pátý pokus to naběhlo, teď už vůbec. Desku mám Asus P5Q PRO-Intel P45, bohužel nevim, co ty dvě krátký pípnutí znamenají (manual už nemam). Jen jestli nemá někdo radu, čím by to mohlo být. Jinak to pípání se ozívá pořád i po vypnutí zdroje, musim vždy vytáhnout napájecí šňuru, aby to přestalo.
Děkuji
Nejde zapnout PC Vyřešeno
Re: Nejde zapnout PC
Napiš konfiguraci celýho PC včetně zdroje (značka + wattáž)
Just Fucking Google It!
Grafika VGA GigaByte HD4850 Pro 512MB
Zdroj ENERMAX INFINITY 650W
RAM Kingston 2x2GB DDR2 800 MHz CL5
MB Asus P5Q PRO - Intel P45
CPU Intel Core 2 Duo E8400, 3.0 GHz
Do teď s tím problém nebyl, až někdy před týdnem poprvé. Mám podezření na zdroj, ale nerad bych koupil novej a problém tím nevyřešil.
Zdroj ENERMAX INFINITY 650W
RAM Kingston 2x2GB DDR2 800 MHz CL5
MB Asus P5Q PRO - Intel P45
CPU Intel Core 2 Duo E8400, 3.0 GHz
Do teď s tím problém nebyl, až někdy před týdnem poprvé. Mám podezření na zdroj, ale nerad bych koupil novej a problém tím nevyřešil.
2x krátký pípnutí by mělo být Parity circuit failure, co to ale je netuším, translater nezná slovo Parity a já taky ne. Zdroj je dobrej, v tom by chyba být neměla.
Just Fucking Google It!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nech v PC vždy jen jednu paměť a zkus PC spustit.S pamětmi manipuluj při vypnutém PC a odpojeném od el. proudu. Pozor na statický náboj, ať si paměti dále nepoškodíš. Podle Ami Biosu (Beep Code), je příčinou vadná paměť. Předpokládám, že nemáš PC přetaktován.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
PC taktovaný neni, zkoušel sem jednu pamět ve všech pozicích, ale výsledek je stejný (i s tou druhou pamětí). Parity circuit failure taky nevim co znamená, pravděpodobně neuspěšný párování, nebo tak něco...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud skutečně PC nenaběhne, ani s jednou pamětí, tak jsou obě vadné, nebo je vadná základní deska. Pokud máš možnost, zkus ještě jinou zaručeně dobrou paměť i když bude menší, ale stejný typ. Případně zkus vyjmout při vypnutém PC a odpojeném od el. sítě baterku na základní desce na 2 - 3 minuty a pak ji vlož zpět. Znovu pak zkontroluj paměti jednu po druhé.
Edit: Též by mohl být příčinou zdroj, ale nejprve by to chtělo vyzkoušet s jiným zdrojem, třeba jen zapůjčeným, aby jsi nevyhodil zbytečně peníze. Zkus také v PC odpojit vše, až na grafickou kartu a jednu paměť ve slotu nejblíže procesoru(a to datové i napájecí kabely). Pokud máš něco připojené na bedně do USB, odpoj i to. Pak zkus zda se změní pípnutí, či PC naběhne.
Edit: Též by mohl být příčinou zdroj, ale nejprve by to chtělo vyzkoušet s jiným zdrojem, třeba jen zapůjčeným, aby jsi nevyhodil zbytečně peníze. Zkus také v PC odpojit vše, až na grafickou kartu a jednu paměť ve slotu nejblíže procesoru(a to datové i napájecí kabely). Pokud máš něco připojené na bedně do USB, odpoj i to. Pak zkus zda se změní pípnutí, či PC naběhne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Re: Nejde zapnout PC Vyřešeno
Tak problém už se povedlo vyřešit. Dnes jsem zkoušel u kamaráda prohodit tu pamět, to nepomohlo a jako další jsem zkoušel zdroj, který byl nakonec tím problémem. Při tom posledním neúspěšným pokusu zapnout PC, bylo ve zdroji slyšet slabé praskání, což by mohlo někomu v mé situaci napovědět, při hledání závady. Kontrolka na základní desce svítila, s větrákama to lehce cuklo, ale víc nic.
Děkuju za vaší pomoc, snad bude na delší dobu klid.
Děkuju za vaší pomoc, snad bude na delší dobu klid.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4046
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”