ATI ovladače asi způsobují pád PC Vyřešeno
ATI ovladače asi způsobují pád PC Vyřešeno
Zdravim, potřeboval bych odbornou radu, problém je asi takový: před cca měsícem se mi občas (od neděle pravidelně) stalo, že při třeba brouzdání po netu se zbarvila obrazovka, poté cca pár vteřin mrtvo a restart PC, když jsem juknul do Ovládacích panelů, konkrétně do Přehledu událostí, byly zde kritické události Kernel-Power 41(63): Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení. Po delším hledání na netu jsem pár takových podobný problému našel, ael bohužel řešení se hodně liší, buď problém se zdrojem, grafikou, MB a nebo i chybné ovladače, tudíž jsem neváhal, zformátoval jsem disk, hodil naněj čisté Win7 Home Premium x64. Do doby, než jsem nainstaloval ovladače grafické karty ATI, jelo vše v pořádku, ale po instalaci systém začal zase padat. Dnes ráno jsem ovladače v nouzovém režimu opět odinstalovat a zatím jede vše OK, tudíž to vypadá že by to mohli být opravdu ovladače grafiky a nebo i grafika samotná. Nějaké nápady a řešení ? Předem díky.
Re: ATI ovladače asi způsobují pád PC
Pokud by to byla grafika samotná, tak by ti to padlo i bez ovladačů. Seš si jistej, že ti ovladače jsou aktuální? Máš je z netu nebo z nějakého CD? Jsou stažené z oficiálních stránek ATI? Občas se stane, že některé nové ovladače mohou být poruchové. To už se ale musí dohledat přímo na jejich stránkách.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se na stránky výrobce GK a zjisti jaký ovladač je pro tu kartu doporučen. Ne vždy je ten nejnovější nejvhodnější.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak jsem vyhledal na amd.com konkrétní ovladače k mé grafické kartě (HD 5850 1GB) a podle OS, poslední dvě verze 11.6 a 11.7 a bohužel nic, opět po instalaci začal padat systém (před instalací se standartním grafickým ovladačem s rozhraním VGA šlo vše jak má), tak už fakt nevím, bez ovladačů mi je grafika uplně k ničemu.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ke kartě si jistě dostal CD s ovladači. Použij tyto.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Tak jsem tam nainstaloval ovladače přímo dodané s PC a taky nic, stále to padá, vypadá to, že to bude asi opravdu grafická karta, zkusim ještě rozebrat, vyčistit od prachu apod., jinak posílám na reklamaci.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14
- 3529
-
od antikpp
Zobrazit poslední příspěvek
06 dub 2025 23:19
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4740
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 11:01
-
-
- 2
- 3011
-
od petr22