zdravím, schodou okolností nemam ovladač pro bezdrátové přípojení a pořád žádný co by fungoval nemůžu najít.
mám rounter od TP Link takže předpokládám že driver by mněl být od nich nebo od windows. Mám rounter TL-WR340G verze 1.3 a windows 7 ultimate x64, když hledám ovladač od windows tak mně všude odkážou na windows update ale ten mi nic nenajde(ani se nedivim kdyz neni co updatovat) a samostatný ovladač nenajdu, od tp link jsem našel EasySetupAssistant, ale ten mi pro změnu nefunguje zasekne se to u check network status a napíše: 1)please check the network connectivity 2) please check the model of you rounter
no 1 možná bude problém....to že nemam driver jsem si všiml když mi začal blbnout kabel přez který jsem zapojený, nicméně stále jsem jakž takž online tak v tom bych problém neviděl. 2 - tu instalačku jsem našel přímo na stránkách tp link přímo pro svůj model
// Smazáno duplicitní vlákno
// Myloš
Ethernet driver
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Ethernet driver
Vítej na PC-HELP
Abych Ti ujasnil pojmy a dojmy. NA router žádný driver nepotřebuješ. Router je samostané zařízení, které akorát zprostředkuje připojení v lokální síti - pro počítače, notebooky, PDA, a to bez ohledu na operační systém.
Takže lépe bude, když popíšeš co nejde a jak máš PC (notebook) propojený s tím routerem (krabice s anténou). Pravděpodobně se asi snažíš nastavit Internet, aby fungoval na PC, ne?
Ethernet driver je ovladač síťové karty a to bych musel vědět, o jakou kartu se jedná - je v notebooku nebo v PC?
Abych Ti ujasnil pojmy a dojmy. NA router žádný driver nepotřebuješ. Router je samostané zařízení, které akorát zprostředkuje připojení v lokální síti - pro počítače, notebooky, PDA, a to bez ohledu na operační systém.
Takže lépe bude, když popíšeš co nejde a jak máš PC (notebook) propojený s tím routerem (krabice s anténou). Pravděpodobně se asi snažíš nastavit Internet, aby fungoval na PC, ne?
Ethernet driver je ovladač síťové karty a to bych musel vědět, o jakou kartu se jedná - je v notebooku nebo v PC?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
už dříve mi fungoval na xpčkách ale pak se mi tam někdo vrtal protože když jsem přešel na 7čky tak se ip nějak hadala s rountrem nebo co...no nainstaloval mi tam nějaký driver od tp link přez který jsem se stejně nepřipojil tak jsem ho odinstaloval a připojil se přez kabel ale ten mněl být jen provizorní mezi dveřma ale už dosloužívá takže potřebuju viřešit to že nemám žádný driver. tzn když dám přípojení k internetu tak nemám nikde nabídku k přípojení se k bezdrátové síti (zádné ipv4, ipv6 nic) i program na uprarage ovladačů který jsem si v zápalu hledání nainstaloval mi objevil že nemám ethernet adapter(driver)
momentálně mám tedy pc propojený s rountrem a snažím se ho propojit s wifinou (je to wifi rounter)
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 13:19) ---
je to v pc (sestaveném a už jsem se snažil zjistit o jakou kartu se jedná a....no když se teď tak dívám tak jsem se díval o 2 cm blbě....je na něm napsané: RU1-171a9wgf0824Kb
momentálně mám tedy pc propojený s rountrem a snažím se ho propojit s wifinou (je to wifi rounter)
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 13:19) ---
je to v pc (sestaveném a už jsem se snažil zjistit o jakou kartu se jedná a....no když se teď tak dívám tak jsem se díval o 2 cm blbě....je na něm napsané: RU1-171a9wgf0824Kb
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nic jako RU1-171 jsem nenašel. Ale je možné, že i ta karta v PC je TP-LINK a proto i driver byl od nich. Má ta karta anténu? Jen se ptám, zda se bavíme o wifi síťové kartě. Opiš všechny texty co na ní najdeš...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
jo antenu ma to je jasně že se nebudu snažit připojit pc bez wifiny....ale ta byla dokoupená dodatečně tak nevím jestli je stejná jako karta...no v tom případě by to mnělo být 001D0FB392DE
ZASE ŠPATNĚ je to TL WN 353GD
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 13:39) ---
takže karta je opravdu tp link, ale prvně byl driver od windows (je pravda že zlobil nějaka nekompabilita tam asi byla...na sedmičkách už to nešlo vůbec, sice našel síť, připojil se k ní ale nešel internet...byl tam takovy ten žlutý trojuhelníček s vykřičníkem)
ZASE ŠPATNĚ je to TL WN 353GD
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 13:39) ---
takže karta je opravdu tp link, ale prvně byl driver od windows (je pravda že zlobil nějaka nekompabilita tam asi byla...na sedmičkách už to nešlo vůbec, sice našel síť, připojil se k ní ale nešel internet...byl tam takovy ten žlutý trojuhelníček s vykřičníkem)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Možná bych zkusil nainstalovat driver pro 350GD (353 není k dispozici)
http://www.tp-link.com/en/support/downl ... version=V1
Při troše štěstí budou komaptibilní.
V diskuzi na czc někdo uvádí, že tyto typy (Realtek chip) mají problémy pod W7 - výpadky, konfikty, atd.
http://www.tp-link.com/en/support/downl ... version=V1
Při troše štěstí budou komaptibilní.
V diskuzi na czc někdo uvádí, že tyto typy (Realtek chip) mají problémy pod W7 - výpadky, konfikty, atd.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
jo tak trochu jsem doufal že už se to nějakým softwarem vyřešilo....a oni ho odepsali
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 13:57) ---
unable to copy the file...............devAMD64.exe
takže to asi kompatibilní není
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 13:57) ---
unable to copy the file...............devAMD64.exe
takže to asi kompatibilní není
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě bych se mrknul na nastevení té karty. Pokud W7 najdou wifi síť, tak karta jede. Co je nastaveno ve vlastnostech bezdrátového adptéru?
Ovládací panely > Centrum síť, připojení > Změnit nastavení adaptéru > Bezdrátová síť > Pravým myši Vlastnosti > Vlastnosti TCP/IP v4
Ovládací panely > Centrum síť, připojení > Změnit nastavení adaptéru > Bezdrátová síť > Pravým myši Vlastnosti > Vlastnosti TCP/IP v4
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
no to je ten problem ja tam nemám ten adaptér...když dám změnit nastavení adaptéru tak je tam jen hamachi, připojení k místní síti žádná bezdrátová....vyhledala předtim než s tím někdo vůbec něco dělal
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 14:03) ---
nemám tam žádnou bezdrátovou síť zmizela z povrchu zemského žádná ip v4 ani ip v6 nic
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 14:37) ---
už jsem našel že se to tu řešilo http://pc.poradna.net/q/view/581040-wif ... e-win7-x64 stahnul jsem driver na který mě tam odkazují (driver od realtek pro win xp x64) ale nevím jak ho nainstalovat, není tu exe soubor ale jen inf. cat. a sys.
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 14:03) ---
nemám tam žádnou bezdrátovou síť zmizela z povrchu zemského žádná ip v4 ani ip v6 nic
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2011 14:37) ---
už jsem našel že se to tu řešilo http://pc.poradna.net/q/view/581040-wif ... e-win7-x64 stahnul jsem driver na který mě tam odkazují (driver od realtek pro win xp x64) ale nevím jak ho nainstalovat, není tu exe soubor ale jen inf. cat. a sys.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3083
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 říj 2024 15:10