chyba dat (cyklicka redundantni kontrola) - extrahovani
chyba dat (cyklicka redundantni kontrola) - extrahovani
Dobry den , předem se omlouvám za mě minimální znalosti IT ale mám problém při instalaci windows mi to vždy vyhodí chybu o dvou kompenentach COM +,DTC na kterou je jen možnost dát OK .když je vše přeinstalováno tak nevím proč ale ze začátku můžu extrahovat v pohodě ale po chvilce mi vše u konce píše chyba dat ...... .
vůbec se v tom nevyznám táke se mi zdá celý počítač zpomalený a mám problémy s některými instalacemi . Předem děkuji za odpověd .... všiml jsem si že tu už někdo něco podobného řešil ale zdálo se mi že to není to stejné tak se kdyžtak omlouvám za spam .

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: chyba dat (cyklicka redundantni kontrola) - extrahovani
V podstatě to oznamuje, že při čtení nebo zápisu dat vznikla chyba, což může zapříčinit nefunkčnost programu. Někdy za to může znečištěné, či poškrábané CD/DVD medium, z kterého načítáš nebo kopíruješ data. U HDD to může být poškozený některý sektor ap. Po instalaci s chybami zpravidla nastávají různé problémy, podle toho, kde se v programu chyba vyskytuje. Pokud máš originální, koupenou instalaci Windows, očisti CD od případných nečistot a pak zkus znovu čistou instalaci. Měla by být bez chyb, pokud nechceš mít další problémy. Tento problém se často vyskytuje u nelegálních instalací stažených z netu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Moc děkuji za obsáhlou odpověd !! kopie je legální ale už má pár let za sebou a jsem tak trochu nepořádný v tomhle směru tudíž je disk poněkud poškrábaný ale což nechápu je to že když jsem vyměnil disk za menší a starší instalace nehodila ani jednu chybu a vše krásně šlape jako dřív takže mám podezření na nějak poškozený disk a s tím si neví rady . Děkuji za odpověd
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Může být vadná ram nebo HDD, otestuj RAM memtestem, HDD utilitou od výrobce, můžeš použít Ultimate Boot CD.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
ale jak mám otestovat Hdd kdyz na nej nejdou nainstalovat Xp me to vzdy u instalace hodi spoustu chyb o komponentach DTC, COm+ a jakmile se dostanu do oken tak je jen otazka casu kdy se to sesype. ja ted jsem na zaloznim disku a ten funguje sice pomalu ale stabilne takze to asi RAm nebude pak už zbývá jen ten HDD... u tohohle muzu kopirovat instalovat atd u toho noveho to porad vypisovalo tu chybu nebo mi psalo ze ten a ten program selhal a jestli chci odeslat zpravu o chybě .. vůbec nevím jak ho zprovoznit
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Psal jsem ti použij Ultimate Boot CD, to si můžeš vypálit i někde u kámoše...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus před instalací systému odstranit na disku všechny oddíly, pak vytvořit nové a naformátovat pomalým formátem, který zároveň kontroluje disk a nedovolí použít poškozený sektor. Formátování trvá déle a to podle velikosti formátovaného oddílu. Pak teprve zkus instalovat systém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Dobrý den takže zkusil jsem nainstalovat system na jiný oddil nez se pustim do slozitejsich akci a zjistil jsem ze na oddilu kde byli predtim jen data se ta chyba nevyskytuje a instalace jela bez chyby takze by me zajimalo jestli nemate ted jiny nazor na neco nebo jestli mam vyzkouset to co ste psali drive ? dekuji za odpoved
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus to co jsem napsal v předchozím příspěvku.
Dobře pokusím se o to nikdy jsem to nedělal snad to nebude moc obtížné .
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2011 16:55) ---
No tak vyzokoušel jsem vše co si napsal instalace probehla celkem dobře což je pokrok protože předtím to vypsalo spoustu chyb ted to napsalo jen jednu nestihl jsem si ji zapsat ale psalo to o nezdařené instalaci předkomponenty Com+,jenže jakmile jsem chtěl extrahovat tak to opět psalo chyba dat..... už nevím co s tím ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2011 16:55) ---
No tak vyzokoušel jsem vše co si napsal instalace probehla celkem dobře což je pokrok protože předtím to vypsalo spoustu chyb ted to napsalo jen jednu nestihl jsem si ji zapsat ale psalo to o nezdařené instalaci předkomponenty Com+,jenže jakmile jsem chtěl extrahovat tak to opět psalo chyba dat..... už nevím co s tím ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3291
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49
-
- 16
- 7773
-
od petr22
02 dub 2025 21:50
-
- 6
- 10242
-
od atari
16 bře 2025 11:11
-
- 4
- 1231
-
od zik9
12 čer 2025 15:33
-
-
prohližeč událostí id 1796 chyba Příloha(y)
od walderan » 01 dub 2025 15:58 » v Problémy s hardwarem - 9
- 4022
-
od walderan
04 dub 2025 15:42
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”