Nepravidelné pípání v počítači

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 11 led 2007 06:10

Holka, ty nám dáváš... respektive tvůj počítač :lol: Asi by opravdu nebylo od věci přeměřit napětí zdroje poctivým voltmetrem. Co vlastně rozumíš pojmem nepravidelné pípání? Když počítač zapneš, spustí se BIOS grafiky (občas stihneš na monitoru hlášku o grafické kartě, to je ono), pak probíhá tzv. POST, během kterého se testují jednotlivé části nutné k chodu počítače. O výsledku tohoto testu informuje pípnutí, či pípání. V podstatě se dá říci, že co výrobce BIOSu, to jiné pípání. Pípne systémový reproduktor na kmitočtu o něco nižším, než 1kHz (komorní A), odhadl bych to tak na 800Hz. Krátké pípnutí je dlouhé cca 0.5s a dlouhé nevím, to jsem ještě neslyšel. Pípání bývá kombinací krátkých a dlouhých, podobně jako morseovka. Po ukončení POSTu, probíhá zavádění systému do počítače a všechna pípání, pískání, škrábání, klepání,... bych dále připisoval mechanickým dílům.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 led 2007 22:37

Někdy pípá zahlcená klávesnice, nepíšeš moc rychle nebo nemáš stisknuto současně příliš mnoho kláves?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 led 2007 22:49

Nevím jak Vy, ale já těm různým softwarovým měřičům nevěřím. Ukazuje mi, že místo 12V mám jen 10,5V. Po přeměření voltmetrem je napětí správné. Doporučuji, jak již bylo řečeno nechat si zdroj přeměřit někým, kdo tomu rozumí a při plném zatížení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 led 2007 22:57

vevrca73 píše:Zkusila jsem vymenit zdroj. Misto sveho jsem tam dala zapujceny novy
400W. Pipani bylo jeste horsi. Napeti +3,3V kolisalo mezi 2,7-3,68.
Nyni jsem vratila svuj puvodni zdroj. Ted to nepipa vubec, ale nevim na jak dlouho. Napeti je 3,616V.
Takze co ted?

Mrkni se na kondenzátory (takové válečky) okolo procesoru, zda nejsou nafouklé nebo dokonce vytečené...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc se nepravidelně vypíná při hře
    od Petr pc help » 09 led 2025 19:06 » v Problémy s hardwarem
    4
    1898
    od Petr pc help Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 23:06
  • youtube na PSVR2 na počítači
    od Arnold91 » 02 čer 2025 13:29 » v Vše ostatní (sw)
    4
    2692
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    02 čer 2025 15:26
  • Výběr nové židle k počítači.
    od behavioralista » 16 říj 2024 19:03 » v Vše ostatní (Off topic)
    6
    3787
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    25 říj 2024 15:06

Zpět na “Problémy s hardwarem”