Dobrý den
Konfigurace Scanner Canon 9000F (USB) + PC Windows XP, zapojím, nainstaluju, PC Scanner nevidí, nefunguje to.
odnesu do servisu (včetně noteboku) zapojí se to a všechno funguje jak má, odnesu domu a nefunguje,
jediný rozdíl je v připojení napájení Scanneru na jinou zásuvku.
Už nevím co s tím, nesetkal jste se někdo s obdobným problémem?
Dík
Scanner Canon 9000F
Re: Scanner Canon 9000F
Překontroluj si, zda v tvém profilu není toto zařízení ve Správci zařízení zakázáno.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Zdravím,
Scanner byl zkoušen na stejným NTB (muj NTB) jak v servisu tak u mne, tam funguje u mne ne, vychází mi, že Scanner "nezkousne" něco co je v napájecím napětí?
Dik
Scanner byl zkoušen na stejným NTB (muj NTB) jak v servisu tak u mne, tam funguje u mne ne, vychází mi, že Scanner "nezkousne" něco co je v napájecím napětí?
Dik
V tom servisu jsi byl přihlášen na stejný účet?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Jo, NTB má jenom jeden účet.
Nemá. Je tam i účet Administrator, na který se mohl přihlásit servisák. V tom to teda asi nebude, myslím. Zeptám se ještě jednou: kontroloval jsi Správce zařízení?
Ve právci nic není. Ten scanner je typu USB neboli ve správci zařízení se objeví až když ho počítač uvídí?
USB zařízení je pro systém viditelné již při jeho připojení. Když ho tedy připojíš, svítí hlavní dioda připojení do sítě? Lze vytisknout testovací stránku (v návodu by měl být postup)?
Jedná se o scanner ne o tiskárnu :-)
Scanner se po zapojení do sítě a po zapnutí inicializuje tedy sám o sobě funguje ale problém je v tom, že po připojení do USB ho počítač nevídí, po spuštění scanovacího softwaru ohlásí chybové hlášení, že nelze se scannerem komunikovat, neboť podle něj na portu nic není.
Když celou konfiguraci odnesu do servisu (včetně NTB) tak u nich vše funguje normálně.
Scanner se po zapojení do sítě a po zapnutí inicializuje tedy sám o sobě funguje ale problém je v tom, že po připojení do USB ho počítač nevídí, po spuštění scanovacího softwaru ohlásí chybové hlášení, že nelze se scannerem komunikovat, neboť podle něj na portu nic není.
Když celou konfiguraci odnesu do servisu (včetně NTB) tak u nich vše funguje normálně.
Připojuješ ho do zcela stejného portu USB?
Zkoušel jsem to na 4 PC a všech jejich portech, v tomhle problém nebude.
Když se "nestrefíš" do zcela stejného portu USB, tak to problém bude, alespoň u většiny zařízení v portech USB s vlastními ovladači a na OS Win XP ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2800
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 kvě 2025 13:30
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”