Dobry vecer,
Mám problém, který sám asi nevyřeším protože nevím pod jakým pojmem googlovat. Mám v počítači Blu-ray mechaniku-potřeboval jsem přehrát 2 blu ray filmy (datum vydání se liší asi 1 rok). První film jsem v pořádku přehrál, poté jsem vložil novější film a ten se nepodařil přehrát. Řekl jsem si, že mám asi starý firmware na mechanice(moje mechanika Lite-On iHOS104-37). Chtěl jsem si na oficiálních stránkách najít nový firmware ale nenašel jsem ho-ale našel jsem ulitu, která hledá tento software sama(na oficialních stránkách). Od té doby mi začali problémy aplikace každých 5 vteřin neodpovídala ale zase se vzpamatovala a stále dokola. Povedlo se mi konečne přes ulitu stáhnout aktualizaci mechaniky. Ale poté zmizela mechanika ze správce zařízení(v tento počítači stále byla ) Blu-ray mechanika přestala přehrávat blu ray filmy ale filmy na DVD přehrává. V tuto chvíli mě nenapadlo nic chytřejšího než obnovení systému. Výsledek-Ve správci zařízení mechanika už je ale nepřehráva žádne Blu ray filmy.(Všechny BL i DVD jsou originální). Prosím teda o radu jak udělat aby moje mechanika zase přehrávala Blu ray media a nejlépe abych jí i aktualizoval. Doopravdy děkuji za jakoukoliv radu, či poloradu. Možná jsem udělal chybu někde v postupu, přeci jen jsem to dělal poprvé v životě.
PS ulita se jmenuje smartpack
Blu ray mechanika nenacte blu ray disk Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Blu ray mechanika nenacte blu ray disk
Podle všeho neproběhla korektně aktualizace firmware, nebo byla chybně provedena. Zkus to ještě jednou, zda se to zpraví, ale během aktualizace nedělej na PC nic jiného.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ok jdu to jeste jednou zkusit, diky za radu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Zář 2011 22:30) ---
Cili, pomoci uz celkem funkcniho smartpacku ale diky me nezkusenosti ted nevím jak nainstalovat firmware samostatne, jelikoz Smartpack mi to neumoznuje (znaci, ze mam vsechny aktualizace). Kdyz jsem si sehnal aktualizaci z internetu tak mi to pise chybnou hlasku-No match drive detected ! This utilitz is onlz for Atapi ihos104 drive. Detected drives 2-0-0-0E, 4-1-0-0
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Zář 2011 22:30) ---
Cili, pomoci uz celkem funkcniho smartpacku ale diky me nezkusenosti ted nevím jak nainstalovat firmware samostatne, jelikoz Smartpack mi to neumoznuje (znaci, ze mam vsechny aktualizace). Kdyz jsem si sehnal aktualizaci z internetu tak mi to pise chybnou hlasku-No match drive detected ! This utilitz is onlz for Atapi ihos104 drive. Detected drives 2-0-0-0E, 4-1-0-0
Bylo to vůbec správné firmware na tvojí mechaniku? Původní problém v přehrání mohl spočívat v ochraně a PC mechanice BLU-Ray, PC mechaniky jsou konstruovány trochu specificky a ochrana to nemusí přežvejknout. Zrovna takové problémy ostatně hrozí i na originálních filmových DVD, také s takovými brutálními ochranami. Například titul Geisha (DVD) je takový příklad, dokud jsem jí negrabl do kopie bez ochrany, tak jsem jí prostě nepřehrál. Děkujte plesnivým dědkům z korporací, co potlačují naše uživatelská práva ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2269
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51