Zdravím,
koupil jsem si novou baterii 6600mAh do notebooku ASUS F3KA. Původní měla kapacitu 4400mAh. Problém je v tom, že notebook na baterii do windows nenajede - vypne se (pouze najede v nouzovém režimu). Pouze najede občas při plně nabité baterii. Baterii jsem už reklamoval, poslali mi, že ji vyměnili za novou. A stejný problém pořád zůstává. Do windows najede s nabíječkou, pak už drží (cca 2 hodiny). Pokud je větší zátěž (napojení externího disku)notebook se vypne. Zajímalo by mě, zda někdo neví, v čem by mohl být problém. Baterii jsem formátoval cca 4x. Mám takový dojem, že problém bude v baterii, ale je divný, že to dělá i u vyměněné. Na starou originál baterii (která vydrží cca 20 min) to najede bez problému. Děkuji za každou radu. Posílat zpět na reklamaci se mi moc nechce, dlouho to trvá.
jedná se o tuto baterii http://esenzace.cz/baterie-asus-a9f3-z5 ... +esen11902
problém baterie 6600mAH NTB se vypníná, nenajede do Windows
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: problém baterie 6600mAH NTB se vypníná, nenajede do Wind
Dokážeš změřit napětí na baterii?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejspíše se elektronice v notebooku nelíbí tento typ baterie - odlišné parametry.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
JJ, napětí změřit dokážu (asi chápu co tím myslíš, ať změřím napětí při jejím plným a v polovybitým stvavu). Jsem asi i připraven baterku rozdělat a přepájet mikropájkou spoje, má někdo s tímto zkušenosti - má to smysl, rozdělat to teda moc nejde?? Další možnost mě napadla, vyzkoušet jinou nabíječku, ale toto se mě moc nezná, většinou jsem nabíjel při vyplým NTB přes noc. Když prodejce píše, že je baterie i na sérii F3, parametry napětí 11,1 V sedí, pouze to má větší kapacitu, v tom by problém asi nebyl. Baterie nezvládá nejspíš nárazový velký odběr.
NAměřený napětí na baterii 11,23V při 60% nabití,NTB při najetí se vypne(jakoby v NTB cvakne), ihned změřený napětí 11,21V. 10,72V naměřeno při skoro vybité. Stará originál baterie skoro vybitá má 11,71 V.
tzn. když srovnám napětí u skoro vybité nové a staré baterie vychází rozdíl přes 1V. Takže v tom by mohla být chyba, ale jde o to že novou baterii jsem zatím vybil a nabil cca 6x(ale myslím tím to nebude). Ale logicky s vybíjením by mělo asi napětí klesat.
Nabíječka dává 18,66V. A v Biosu jsem dával test baterie. Otestlo si to výdrž z plnýho stavu až do vybití.
Ocením vaše rady, jak jsem již psal jsem schopen baterii rozdělat, i když to půjde hodně těžko-je to nejspíš slepený a přepájet spoje mikropájkou-máto smysl???.
tzn. když srovnám napětí u skoro vybité nové a staré baterie vychází rozdíl přes 1V. Takže v tom by mohla být chyba, ale jde o to že novou baterii jsem zatím vybil a nabil cca 6x(ale myslím tím to nebude). Ale logicky s vybíjením by mělo asi napětí klesat.
Nabíječka dává 18,66V. A v Biosu jsem dával test baterie. Otestlo si to výdrž z plnýho stavu až do vybití.
Ocením vaše rady, jak jsem již psal jsem schopen baterii rozdělat, i když to půjde hodně těžko-je to nejspíš slepený a přepájet spoje mikropájkou-máto smysl???.
Nikdo kdo by poradil?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1985
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
-
- 4
- 4865
-
od amirinda
13 črc 2024 18:00
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2351
-
od kecalek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2317
-
od p3v4x