Notebook -> TV přes VGA Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tomy91
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook -> TV přes VGA

Příspěvekod tomy91 » 04 říj 2011 19:17

Zdravím!
Potřeboval bych radu ohledně propojení notebooku s mojí televizí panasonic(CRT),kdy jsem to zkoušel za pomoci této redukce http://aukro.cz/kabel-adapter-pro-vga-s-video-z-pc-na-tv-i1798678374.html do které jsem napojil kabel,na jedné straně opatřen jacky a na druhé straně SCART kterou jsem zapojil do televize. Bohužel se mi nepodařilo zprovoznit přenos obrazu. Zkoušel jsem to i u známého na LCD televizi a také jsem zkoušel do této redukce zapojit S-video kabel,který jsem taky na tý jeho LCD televizi zapojil,ale také to nefungovalo. NA televizi s HDMi momentálně nejsou finance,tak budu rád za každou radu,jelikož jsem to nikdy nedělal ,nějak tomu ani nerozumím a rád bych koukal na filmy z notebooku přímo na televizi :eh: :bigups:

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Notebook -> TV přes VGA

Příspěvekod mmmartin » 04 říj 2011 19:46

Redukce z tvého odkazu neslouží k propojení VGA výstupu počítače s SCART vstupen televize, slouží pouze k tahání peněz, tvrzení, že slouží k propojení " Z PC NA TV " lze prohlásit za klamavou reklamu. Pokud máš televizi, která má pouze konektory SCART (případně CINCH), máš smůlu, s VGA výstupem počítače ji propojíš pouze přes aktivní převodník v ceně několika tisíc Kč. Pokud ti někdo bude tvrdit, že existuje redukce VGA > SCART, případně i uvede odkaz na stránky, které ji nabízejí, bude mít sice pravdu, problém je ale v tom, že tato redukce nefunguje - jak je ostatně uvedeno v na stránkách, které tuto redukci nabízejí. Neptej se, proč se taková věc vyrábí, odpověď zní nevím. :-(
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

mederi
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mederi » 04 říj 2011 20:02

Predpokladám, že takúto funkciu musí v prvom rade podporovať grafická karta a potom niekde v jej ovládačoch je potrebné niečo nastaviť. Zrejme to ale bežná funkcia nie je a jednoducho len lacný káblik nestačí. Potrebný bude nejaký konvertor. Skús napríklad na ebay.co.uk (ebay.de) vyhľadať niečo ako "vga to video converter". Pozor, teba zaujíma VGA in - A/V out funkcia, nie opačne. Najlepšie by bolo, keby TV obsahoval priamo aj ten konektor VGA na pripojenie PC.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 04 říj 2011 20:09

Mě se po dlouhém boji povedlo propojit PC se starou CRT televizí pomocí S-Video kabelu který vedl z PC doTÉTO redukce zapojené přes scart do TV. Když jsem to vyřešil technicky tak byl celkem oříšek to správně nastavit v TV a protože to byla stará CRT televize tak měla stejně malé rozlišení a tudíž byl obraz k zblití... :D

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 04 říj 2011 20:45

Funstorm007: V tématu se řeší propojení VGA výstupu s CRT televizí, nikoliv s-video výstupu. Jsou grafické karty, které mají s-video výstup, to ale zřejmě není případ tazatele.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 04 říj 2011 20:58

Jen mě tak napadlo, když jsou redukce VGA>DVI a DVI>HDMI, nešlo by to udělat tak?
Jinak ty převodníky nejsou zase tak drahý, pod tisícovku se daj sehnat.
Just Fucking Google It!

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 04 říj 2011 21:02

DVI může vést analog i digitál. Zatímco VGA jen analog a HDMI jen digitál. Proto tvá přechodka nebude nikdy fungovat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 04 říj 2011 21:07

petaq píše:Jinak ty převodníky nejsou zase tak drahý, pod tisícovku se daj sehnat.

To je sice pravda, ale výsledek jejich převodu většinou nebývá ke koukání.

tomy91
nováček
Stav:

Příspěvekod tomy91 » 04 říj 2011 22:04

Aha,takže je mi ta redukce vlastně uplně k ničemu :? .. kamarád má taky právě propojený PC s TV za pomocí S-video kabelu,jenže na notebooku mám pouze VGA a HDMI,tak jsem myslel že by to nějak mohlo jít nebo že bych přinejhorším obětoval nějakou tu stovku do redukce,ale tisícovku už do toho cpát nebudu :D .. takže díky všem za odpovědi :-)

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Notebook -> TV přes VGA  Vyřešeno

Příspěvekod tux » 04 říj 2011 23:03

Jestli je to vše tak označ téma za vyřešené.
Just Fucking Google It!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    8769
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4199
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
    od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware
    16
    9367
    od vasekpetr1 Zobrazit poslední příspěvek
    10 pro 2024 17:05
  • Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
    od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC
    14
    10498
    od maschke0 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 22:24
  • Propojení 3 PC přes Switch Zyxel GS1900-24EP