nechce se spustit windows, problem HW nebo SW?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

amadeus
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: nechce se spustit windows, problem HW nebo SW?

Příspěvekod amadeus » 03 říj 2011 21:37

tak jsem chtěl vyzkoušet v počítači kartu geforce nvidia 6600 gt, ale počítač ji "nejak" nepřijal a po zapnuti okamžitě hlásil "žádný signál".

Naopak jsem svojí kartu nvidia geforce 8800 gt vložil do počítače, ve kterém je normálně zapojená GF 6600gt. Po vložení karty se windows normálně spustily. Vypadá to, že karta bude v pořádku a bude to nejakym softwarem. Proste to vypadá, že počítač neumí pracovat s ovladači.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 říj 2011 21:43

Jednak je třeba odinstalovat ovladač k původní kartě a pak teprve vložit kartu novou, nebo s novou kartou spustit počítač v nouzovém režimu a pokud PC naběhne opět odinstalovat původní ovladač a nainstalovat následně ovladač pro GK novou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 03 říj 2011 21:44

Vykašli se na nějaký čističe PC, ten sweeper nebo co to je odinstaluj, odinstaluj drivery gk a všechno co najdeš v registru co má něco společnýho s těma ovladačema smaž, s tim sweeperem taky.
Pokud máš tak nainstaluj ovladače který jsou přiložený na CD, jestli ne tak je stáhni ze stránek výrobce čipu (AMD, NVidia), ne výrobce karty (třeba MSI, Gigabyte,..)
Just Fucking Google It!

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 03 říj 2011 22:05

to PIC: je pravda, ze jsem ty ovladace neodinstaloval nez jsem tam vlozil jinou kartou, ale obe jsou nvidie tak jsem myslel, ze by to nemelo vadit. A taky by me zajimalo o cem svedci to, ze karta z meho pocitace v jinem funguje.

to PETAQ: dobre, odinstaluju sweepera a ovladace, ale v registrech se nechci hrabat, protoze nevim na co muzu sahnout a na co ne, nechci aby se mi stalo, ze ty windowsi nespustim uz vubec.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 03 říj 2011 22:10

Dejme tomu že máš kartu Ati tak dáš hledat ati a všechno co to najde společnýho s kartou smažeš (neprohledávej HKEY_CLASSES_ROOT, to bude samý Aplication,... Potom CCC, Catalyst atd..
Jestli máš NVidii tak všechno co má něco společnýho s nVidií. A to samý udělej v průzkumníku, povol si zobrazování skrytejch a systémovejch souborů a maž.
Just Fucking Google It!

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 03 říj 2011 22:48

tak v pruzkumniku jsem zobrazil skryte a systemove soubory a jdu je smazat, ale mam problem v tech registrech... dám ctrl-f a vyhledat "nvidia" vyhledá mi to v pravé části okna všechno možné, tohle všechno mám označit a "vydeletovat"?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 říj 2011 22:57

Zkoušel jsi zda PC naběhne v nouzovém režimu s novou kartou?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 03 říj 2011 23:12

protože po zapnutí počítače se zobrazilo pouze "žádný signál", tak jsem ani neměl tu příležitost zmáčknout F8 abych se do nej dostal... nicméně ted mažu i ovladače, takže zkusim vložit tu nvidii 6600gt.

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2011 23:56) ---

ještě bych chtěl zmínit, že podle mě zásadní rozdíl mezi těmito dvěma kartami je ten, že moje geforce 8800gt musí být napájena ze zdrojem, plus navíc z ní vedou dva tenké spojené kablíky, jeden je patrně speaker a druhý nevím... zkoušená 6600gt nebo ani konektor pro napájení ze zdroje a ani dva tenké kablíky pro speaker a to neco druhé..

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Říj 2011 01:36) ---

smazal jsem ručně všechny registry, které měly něco společného s nvidií, smazal jsem všechny soubory, které měli v sobě název nvidia. restartoval jsem počítač a v nouzáku jsem nahrál nejnovější ovladače, restartoval jsem počítač a stále stejný výsledek.

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 04 říj 2011 13:01

poslední řešení co mě napadá, je reinstalace windows

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Říj 2011 13:41) ---

tak a zase to vypadá na grafickou kartu, podruhé jsem ji dal druhého počítače a po loadování windowsů to udělalo stejný problém jako u mě - "no signal".. kdyz jsem ji zkousel vcera, jak jsem ji do pc pouze dal a zapnul, windowsy se nacetli a hned po zobrazení okna pro vybrání uzivatelskych profilu jsem pc vypnul.

Dnes jsem proceduru po vlložení karty vypnout/zapnout počítač zopakoval pro jistotu dvakrát a pokaždé stejná chyba.

Důležitá věc, která mě zajímá je, jestli ten problém s grafickou kartou mohl způsobit nový zdroj. Dříve jsem používal fortron 400W a ted mám nový fortron 550W, je pravda ze karta zhruba pred mesicem trpela prehriváním a několikrát vypnula pocitac, ale po vycisteni bylo vse ok.

amadeus
nováček
Stav:

Příspěvekod amadeus » 05 říj 2011 14:04

tak jsem podruhé zapojil kartu 6600gt do mého pc a k mému překvapení se windows spustily jak mají, nainstaloval jsem ovladače grafiky a chipsetu a vše funguje jak má. vše ukazuje na vadnou GK.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”