Dobry den. Chtel jsem si neco vypalit tak jsem si stahl program ashampoo. Vypaloval jsem a v 3/4 mi to hodilo error..tak jsem to chtel provest znovu ale najednou mi nechtela dvd mechanika nic precist...zkusil jsem vse -ovladace stahnout vypjit zapojit ...kdyz v ovladacich panelech kliknu druhym na mechaniku a dam poradce pri potizich tam mi to projede a napise ovladac A4CYHC9EN IDE Controller neni nainstalovan...ale na netu to nemuzu nikde najit...po vlozeni dvdcka cdcka ci cehokoliv jinecho to jen tak divne zahrci a nic to nenajde...nevite co s tim ? dekuji za odpoved
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Říj 2011 16:53) ---
jinak..zjistil jsem ze cdcka jedou bez problemu ale dvdcka ne :/ tak mi reknete kde je chyba
dvd/cd romka vypaluje CD dobře, ale DVD nejdou *
dvd/cd romka vypaluje CD dobře, ale DVD nejdou *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 07 říj 2011 17:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „dvd/cd romka“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „dvd/cd romka“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Důvod: Oprava nadpisu „dvd/cd romka“, který svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra. Nadpis má popisovat podstatu problému, ale „dvd/cd romka“ nepopisuje vůbec nic. Popis problému vytvoříš nejlépe tak, že popíšeš problém.
Re: dvd/cd romka vypaluje CD dobře, ale DVD nejdou *
Vítej na fóru PC-HELP!
CD vypaluje jiným paprskem než DVD.
Jestliže má odslouženo dva tři roky, je možné, že umírá – obzvlášť jestli jsi trochu víc pálil.
Jestli máš možnost vyzkoušet ji v jiném počítači, nebo aspoň na jiném systému (třeba nějaký live Linux), můžeš zkusit, jestli za to nemohou náhodou zanešené Windows, ale jestliže jeden druh média pálí a druhý ne, za sebe hádám konec životnosti.
CD vypaluje jiným paprskem než DVD.
Jestliže má odslouženo dva tři roky, je možné, že umírá – obzvlášť jestli jsi trochu víc pálil.
Jestli máš možnost vyzkoušet ji v jiném počítači, nebo aspoň na jiném systému (třeba nějaký live Linux), můžeš zkusit, jestli za to nemohou náhodou zanešené Windows, ale jestliže jeden druh média pálí a druhý ne, za sebe hádám konec životnosti.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Pc mam asik pul roku...slo o prvni paleni na tomto PC..chuj s palenim tady jde o to ze normalne treba si chci pustit hudbu dam tam dvd a ono to neprecte...proste od te doby co sem palil se to nejak posralo :/...vubec nwm co s tim...normalne cdcko/cd-rw to precte ale dwdcka ne :( jen to zachrci jak by to zralo to dwdcko..
Jestli máš PC půl roku, kupoval jsi ho jako celek, nebo sis ho stavěl? Tohle je totiž na reklamaci – ať ti to prodejce opraví.
Pro jistotu – máš-li nějaké bootovací DVD, zkus z něj nabootovat, jestli ho mechanika přečte mimo Windowsy (a tedy není-li přece jen chyba v nich).
Pro jistotu – máš-li nějaké bootovací DVD, zkus z něj nabootovat, jestli ho mechanika přečte mimo Windowsy (a tedy není-li přece jen chyba v nich).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
kupoval jsem si ho jako celek..ale asik pred mesicem jsem si kupoval novou GK a kvuli ni i novy zdroj...secko bylo ok az do vcerejsiho paleni xD :(...skusim to este nejak posolichat kazdopadne dekuji :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9295
-
od pajauh
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 18:07
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”