Zdravím,
mám notebook Intel Core i5 2410M Sandy Bridge, 15.6" LED 1920x1080 matný, RAM 8GB, NVIDIA GeForce GT555M 2GB, HDD 500GB 5400 otáček, DVD, WiFi, BlueTooth, Webkamera, USB 3.0, HDMI, Windows 7 Home Premium 64-bit, zkoušel jsem včera nainstalovat GTA IV - hra se spustila ale hodilo mi to na nejnižší detaily s tím, že na lepší nemám grafickou paměť... tak jsem trochu pátral, protože není možné aby 2ghz GeForce na toto nestačila a zjistil jsem, že mi počítač upřednostňuje integrovanou gtrafikou kartu. Ve správě zařízení jdou vidět obě dvě karty, ale například i plocha jede z té integrované a veškeré procesy taktéž. V ikonách na liště se dokonce nezobrazuje ani Nvidia control center, je tam pouze Intel HD center pro tu integrovanou, ale když kliknu ravým na plochu tak tam ta možnost Nvidia control center je, ovladače jsou nainstalované a zařízení údajně funguje správně. Když jsem ve Správě zařízení zakázal integrovanou kartu, tak mi přestala jít cela obrazovka a když jsem NB restartoval, tak se rozlišení změnilo na uplně minimální a fungovalo to jako by to žádnou kartu nemělo. Zkrátka ta Nvidia tam je nainstalovaná, ovladač je správný, funguje bez problémů (tak to aspon stojí v popisu), ale Notebook ji vůbec nevyužívá. Projížděl jsem Bios, ale kartu se mi nepodařilo zakázat resp. se mi tu možnost vůbec nepodařilo najít. Když kliknu pravým na jakoukoliv aplikaci, tak je tam možnost "Spustit s vysokovýkonným grafickým adaptérem", tuto možnost jsem zkoušel také, je nastaven za Výchozí, ale i tak není vůbec v provozu. Nebo je možné, že tato grafická karta stačí jen na minimální grafiku u GTA IV? Co s tím ? Mám odinstalovat ovladač integrované karty? Pomozte prosím :) (Jedná se o Asus N555F-S1207V z alza.cz sekce Herní notebooky, včera mi přišel)
Problém s upřednostňováním integrované grafické karty...
Re: Problém s upřednostňováním integrované grafické karty...
Zkus ještě jednou pořádně projít veškeré volby v BIOSu a zakázat integrovanou grafiku, mám také Asus desku (ale na PC) a volba deaktivace (u mě integrované zvukovky) je pořádně zastrčená. Možná ale u notebooku tuhle možnost mít nebudeš ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2565
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
31 kvě 2025 19:19