Jak otestovat USB port

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Jak otestovat USB port

Příspěvekod X » 22 říj 2011 23:15

Když je nějaké zařízení jako nerozpoznané, zkus ho píchnout co nejblíže portu USB v PC, bez propojek a hubů. Teď se mi stalo také, že mi kámošův hard nebyl rozpoznán, protože jsem ho píchl na prodlužku (nijak dlouhou, asi 2 m). Dále jsou některá zařízení USB, u mě třeba myš, skener, webkamera, které si nainstalují ovladač a "svážou" si ho k určitému portu USB. Jinde pak nejdou, nebo vyžadují znovu ovladač. Tolik mé zkušenosti.

Reklama
Tkim
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tkim » 22 říj 2011 23:18

Právě je problém, že jednou to jde jednou ne. Jak jsem psal jedná se o mobilní zařízení v autech. Tudíž potřebuji možnost 100% oveření.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 říj 2011 11:31

Právě je problém, že jednou to jde jednou ne
Ano to je ten problém a myslím že to žádné měření nevyřeší.

Odkazy co sem dal El Diablo vypadají dobře, ale měří jenom napětí a polarizaci. Napětí nám signalizuje dioda na flešce i když z toho nepoznáme zda je napětí úplné a stejně tak je to s polarizací, pokud je obrácená, tak dioda na flešce nesvítí. Tím ale nepoznáme jestli tam napětí vůbec je, na to slouží ty vychytávky od El Diabla.

V praxi je to ovšem tak že víme že USB je zapojeno správně, dioda svítí ale zařízení není rozpoznáno. Tak se mi chová USB webka s mikrofonem. Jednou jde a jednou ne, potom musím webku z USB odpojit, připojit znovu a už to funguje. V tomto případě by mi žádný měřák nepomohl.
Spíš by to chtělo vědět proč se to tak chová, ale to se mi zjistit nepodařilo.

To X: Můj příspěvek "jak to změřit?" nebyl úplně mimo mísu, jen jsem ti chtěl připomenout jaká byla původní otázka - tazatel hledá měření, v souvislosti s tvojí odpovědí

Někdy za nefunkčnost můře jen prodlužovací kabel, hlavně u zařízeních lačných po napětí z USB.

Tedy nejedná se vůbec o to co způsobuje různé chyby připojených USB zařízení, ale o to, mít možnost tato zařízení něčím změřit a tím ověřit jejich funkčnost. Aspoň tak jsem pochopil původní otázku.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 23 říj 2011 15:53

Blue Spirit: Tím, že někomu, kdo se snaží řešit problémy ... stále opakuješ tvoje poznámky 3x-4x mimo mísu, vůbec nic neřešíš!

Problém může být i ve špatném kontaktu portu / hubu USB, jednou jsem se s tím také setkal. Proto by mohlo zařízení někdy fungovat a příště už ne ...

guest

Příspěvekod guest » 23 říj 2011 15:58

Dále se nemíním tohoto flame účastnit, jenom připomenu původní otázku:

dámy a pánové existuje nějaký měřák či něco na otestování USB portů ? - napájení, data... ?

Z otázky je celkem jednoduše patrné, že tazatel se neptá proč mu to či ono nefunguje - nejspíš tyto vědomosti má...

jde mu jen o ten zmíněný měřák.

A k tomu jsem se relavantně vyjádřil, až se bude ptát proč mu nějaké zařízení v USB nefgunguje, bude to věcně úplně o něčem jiném a budeme se o tom bavit.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 23 říj 2011 16:03

Blue Spirit: Nech to laskavě na autorovi vlákna, on si určitě vybere vše, co se mu bude hodit. Tvoje poznámky mimo mu nepomohou.

marcelne
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod marcelne » 23 říj 2011 16:15

použi nato electronický merák ktorý sa dá kúpiť v obchode a podľa čísel to zapoj a spredu prikladaj kolík

guest

Příspěvekod guest » 23 říj 2011 16:29

X koukám že musíš mít poslední slovo /kolik je ti let? :lol: /, moje poznámky nejsou mimo ale je fakt že tazateli moc nepomou - opravdu nic, čím by se to chce vědět dalo měřit neznám.

Jelikož jde o
Jak jsem psal jedná se o mobilní zařízení v autech. Tudíž potřebuji možnost 100% oveření.

pak mu tvoje úvahy o hubech a prodlužovačkách jsou nejspíš k ničemu.

Může použít něco z toho co odkazuje El Diablo, ale jestli funguje přenos dat nezjistí. Jelikož je to v autě, pak je třeba to oestovat a to lze asi jedině tím zařízením které tam má být používáno. Problém je v tom, že jednou to funguje a jindy ne.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 23 říj 2011 16:36

Blue Spirit: Začínám mít dojem, že ti jde jen o tebe, aby jsi vložil příspěvek, i když tazateli vůbec nepomůže. V tomto vláknu už jde o několik tvých posledních příspěvků. Myslíš, že v autě nemůže mít špatný kontakt? Může.

guest

Příspěvekod guest » 23 říj 2011 16:44

X podezřívat mne že mi jde jen o příspěvek můžeš opravdu jenom Ty. :lol:

Ano jistě může být i v autě špatný kontakt, ale pravděpodobnost stejné závady ve více autech je malá. Právě proto ten tazatel potřebuje nějaké malé zařízení kterým by to na místě zjistil.
A nyní opravdu Tečka! :smile:

Zpět na “Problémy s hardwarem”