Zdravím.
Mám tento problém:
Po výměně síťové karty ji systém nainstaluje, ve vlastnostech je, že zařízení pracuje správně, ale příslušné síťové připojení je bohužel ve stavu "Síťový kabel byl odpojen", čímž mě samozřejmě nefunguje připojení k internetu (UPC). Když vrátím kartu původní je vše OK.
Nevěděl by někdo prosím, co s tím?
Typ produktu Realtek RTL8029(AS) PCI Ethernet Adapter
karta nová
Typ produktu Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Výměna síťové karty
Tak proč ji měníš, když je vše OK?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
El Diablo píše:Tak proč ji měníš, když je vše OK?
Protože by snad ta druhá karta měla mít větší prostupnost.
-
- Pohlaví:
Někteří provozovatelé filtrují MAC adresy síťových karet a pokud kartu vyměníš musí ti ji povolit - zeptej se u UPC.
Blue Spirit píše:Možná UPC nebere novou MAC adresu.
Myslíš tím, že by UPC bralo pouze MAC adresu síťovky kterou identifikovalo při prvním připojení za každý počítač nebo při prvním připojení absolutně. Připojím-li totiž k modemu noťas tak to normálně jede.
-
- Pohlaví:
Tak to opravdu nevím, ale zase by to nehlásilo síťový kabel odpojen. Zkontroluj konektory a kabel.
Tak zatím díky, ještě se poptám na UPC a případně koupím úplně novou kartu.
Jde totiž o to, že mám připojení 26 Mbps, zatímco mě to v tomto compu jede pouze 6 Mbps. Připojením jako takovým to určitě není, protože když připojím noťas tak na něm ta rychlost 26 běží.
Jde totiž o to, že mám připojení 26 Mbps, zatímco mě to v tomto compu jede pouze 6 Mbps. Připojením jako takovým to určitě není, protože když připojím noťas tak na něm ta rychlost 26 běží.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jj ta stará je pouze 10Mb, tak to potom jo a ta novější je nejspíš vadná...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Re: Výměna síťové karty Vyřešeno
Tak nakonec se ukázalo, že ta nová karta je trošku zmršená. Když se totiž po zasunutí do slotu zajistí a přitáhne šroubkem, tak se trošku vykloní a nekontaktuje. Tak jsem ji tedy nepřišrouboval a běží jak má, i když rychlost není požadovaných 26 Mb/s, ale pouze 21 Mb/s. To už ale bude asi limitováno ostatním HW. Propustnost karty je totiž 100Mb/s.
I když teď mě napadá, že kdyby skutečně nekontaktovala, tak by ji systém asi těžko nainstaloval. Tak tedy nevím. No hlavně že už to běží.
I když teď mě napadá, že kdyby skutečně nekontaktovala, tak by ji systém asi těžko nainstaloval. Tak tedy nevím. No hlavně že už to běží.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3004
-
od neytos
Zobrazit poslední příspěvek
06 lis 2024 11:43
-
- 2
- 2155
-
od viktorsavo
23 pro 2024 13:29
-
- 4
- 4806
-
od amirinda
13 črc 2024 18:00
-
- 10
- 4260
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 10929
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”