Zdravím všechny, prosím o radu. Koupil jsem starší monitor LG flatron E2240T a když sem ho zapojil přes D-SUB vše naprosto skvělě fungovalo.
Koupil jsem si HDMI kabel s redukcí na DVI, zapojím to a monitor neustále hledá signál. Když připojím D-SUB a jen se dotknu kabelem VGA konektrou v PC na monitoru naběhne DVI signál a vše v pořádku běží až do té doby než to zas odpojím. Je to v monitoru nebo v nastavení PC (graf. karty) díky za pomoc.
Problém s připojením monitoru
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s připojením monitoru
Pokud stačí dotknout se pouze navzájem plechem konektorů VGA na kabelu a v počítači aniž by se propojily jednotlivé piny, bude pravděpodobně přerušená zem v kabelu HDMI, v redukci HDMI > DVI nebo v konektoru DVI na monitoru.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Jo jo přesně tak, stačí se jen dotknout plechů jako by zakostřit já nevěděl jestli je to přímo kostra. Zkusil jsem jinej pc a to samé takže notas můžu vyloučit. oki půjdu po vedení až k notasu. díky
--- Doplnění předchozího příspěvku (Ned Pro 04, 2011 11:09 pm) ---
Ještě sem zapomněl dodat že po připojení monitor signál hledá, ale počítač normálně plochu rozšíří, ví informace o monitoru o rozlišení, chová se normálně jen obraz neběží. kde je problém v kostření nejčastější??
--- Doplnění předchozího příspěvku (Ned Pro 04, 2011 11:09 pm) ---
Ještě sem zapomněl dodat že po připojení monitor signál hledá, ale počítač normálně plochu rozšíří, ví informace o monitoru o rozlišení, chová se normálně jen obraz neběží. kde je problém v kostření nejčastější??
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Těžko říct, v tom nemám zkušenost, tipoval bych na konektor v monitoru, při nešetrném připojování kabelu může dojít k porušení tištěného spoje. To, že notebook monitor zdetekuje bude pravděpodobně tím, že datové linky jsou symetrické, tj. signál na nich není "proti zemi" ale mezi dvěma neuzemněnými vodiči.
V souvislosti s tím mně napadá ještě jedna možnost, kde by mohl být problém: HDMI kabel vede i stejnosměrné napětí 5 V, které se používá např. pro automatické přepnutí televize na aktuálně použitý vstup, a toto napětí je proti zemi.
V souvislosti s tím mně napadá ještě jedna možnost, kde by mohl být problém: HDMI kabel vede i stejnosměrné napětí 5 V, které se používá např. pro automatické přepnutí televize na aktuálně použitý vstup, a toto napětí je proti zemi.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34
- 5693
-
od teichmann.ondrej
Zobrazit poslední příspěvek
23 kvě 2025 11:46