Ahoj,
mám takový problém s externím hardiskem http://pevne-disky.heureka.cz/toshiba-store-art-1tb-3-5-usb-2-0-pa4098e-1hj0/, který jsem zakoupil asi před věma roky. Na mém stolním pc (win xp 32mbit) šlapal jak měl a nebyl problém. Letos na jaře jsem si koupil nový notebook http://www.alza.cz/packard-bell-easynote-tm85-jn-544cz-d216990.htm a nastal problém. Na tomto notebooku se mi nepodařilo HDD vůbec nalézt.
Nejdříve jsem vyzkoušel, jestli není problém s usb, ale to mi všechno v pohodě bere včetně jiného 1T disku. To jsem tedy vyloučil.
Potom jsem teda zkoušel, jestli HDD má problém pouze s mým počítačem, nebo i s jinými a ukázalo se, že problém se netýká pouze mého ntb. Vyloučil jsem taky problém se 64mbit systémem win 7, který mám na ntb, protože na jiných sedmách jede jako nic. Další varianta byla naformátování disku, ale ani ta nezabrala.
Nedokázal by mi někdo poradit, co s tím? Nikdo v mém okolí, kdo dělá s pc si s tím neporadil...
Problém s nenalezením externího HDD
Re: Problém s nenalezením externího HDD
Na riešenie som aj ja zvedavý, mám podobný problém.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Je disk vidět ve správě disků?
Jak je naformátovaný? Ntfs nebo FAT32?
Jak je naformátovaný? Ntfs nebo FAT32?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Nie PC ho vobec nedetekne. Podotýkam, že včera išlo všetko v poriadku. A dnes ho vôbec PC nedetekne. V inom PC detekcia prebehne a systém ho vidí. Káble, USB konektory a napájanie neriešme, to je všetko funkčné. Doska ASUS. Keď Pripojím Iný externý disk tak ho detekne a ide v poho.
No u mě ho teda ve správě disků vidět není a co se týče formátování, tak jestli se nepletu, tak jsme s kamarádem zkoušeli obě varianty (tzn. jak ntfs, tak FAT32) a nebyl nalezen ani po jednom formátu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Led 2012 15:01) ---
Ještě bych dodal, že jsem ho na tomto ntb nenašel ani na UBUNTU...
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Led 2012 15:01) ---
Ještě bych dodal, že jsem ho na tomto ntb nenašel ani na UBUNTU...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Problém bude v kabelu, ve velkým PC potřebuje disk napájení ze zadních usb nebo mít kabel který má rozdvojené usb a zapojené oba konektory. Noťas ho z jednoho usb neutáhne, musíš zapojit obě usb, pak pojede. Pokud k disku takový kabel nemáš, musíš ho holt koupit.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tohle je 3,5" ta má vlastní napájení...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
tak v tom případě teda nevím
--- Doplnění předchozího příspěvku (Úte Led 24, 2012 2:53 pm) ---
ale stejně v popisu píšou napájení přes usb, zkusil bych to s tím kabelem, u mě třeba na pc si taky různé disky vybírají
--- Doplnění předchozího příspěvku (Úte Led 24, 2012 2:53 pm) ---
ale stejně v popisu píšou napájení přes usb, zkusil bych to s tím kabelem, u mě třeba na pc si taky různé disky vybírají
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Myslíš jako abych koupil kabel, který má připojení do dvou USB portů najednou?
spíš ho na zkoušku půjčit, jinak v manuálu píšou že je disk připojen pomocí mini usb což je to o čem mluvím, ale dle fota je disk připojen kabelem co se používá třeba k tiskárně, tím větším (v tom případě je to na h....), mrkni na to, pokud je to ten velký, tak na tohle zapomeň.
No mini USB to není. Je tam ten čtveratej, kterej mívají třeba foťáky...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4014
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06