Prehřívání PC
Prehřívání PC
Ahoj, v PC se moc nevyznam :( ... asi pred tydnem jsem lehce procistil PC , myslim tim jenom profoukal vetraky apod. Asi pred 3mi dny se mi zacal PC prehrivat , pri prichodu do pokoje byl citit smrad z elektriky , jako kdyby se neco palilo , procetl jsem ruzna fora a stahl jsem si program SensorView abych zjistil jak jsem na tom s teplotou a cervene mi vyskakuje teplota GPU ktera se pohybuje mezi 70 nejmene az do 80 stupnu uz semi stalo ze se i sam vypnul , at sahnu do pocitace kamkoliv na jeho kostru , je to cele horké , cca po 2hod zaplem pc si na zdroji spalim ruku , nevim jestli to tak ma byt nebo ne. Prosim o nejakou radu , co bych mohl pro svuj PC momentalne udelat , abych se vyvaroval jeho znicení. Dekuji za kazdou pomoc
- TheSkeleton
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Prehřívání PC
Vítej na PC-Help!
Být to tak rozhodně nesmí. Rozdělej PC a urovnej kabely tak, aby tam mohl proudit vzduch. Zkontroluj jestli se točí všechny ventilátory, tedy i ten ve zdroji.
Být to tak rozhodně nesmí. Rozdělej PC a urovnej kabely tak, aby tam mohl proudit vzduch. Zkontroluj jestli se točí všechny ventilátory, tedy i ten ve zdroji.
Ventrilátory se praveže točí a kabely jsou posvazovane k sobe a vcelku pekne usporadane , az jsem se sam divil kdyz jsem tam nahlednul. Zatim se snazim udelat mu chladne prostredi otevrenim okna , nic vic me nenapada :(
-
- Pohlaví:
Tím že na to otevřeš okno anebo pustíš ventilátor to nevyřešíš a dříve anebo později to vyhoří. Ten zdroj je divný, asi bys měl navštívit servis a to PC raději nepoužívat.
Stáhni HWmonitor a dej sem screen s teplotami.
Stáhni HWmonitor a dej sem screen s teplotami.
Toho jsem se bál , dam na Vaši radu nejspíš a skusim kontaktovat toho , kdo mi ten PC skladal .... Děkuji za pomoc
-
- Pohlaví:
Pokud se jedná o nějaký nekvalitní zdroj, je možné že bude dost topit, ale pokud jde o bednu, pak ta může být vlažná, ale ne horká. To že se tam něco pálí je alarmující, je třeba zjistit co a především proč?
Ale za stávajících podmínek bych PC určitě nepoužíval.
Ale za stávajících podmínek bych PC určitě nepoužíval.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sedí chladič na CPU jak má? Nepovolila některá spona?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
a točí se Všechny ventylátory ? na zdroji i na CPU ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1750
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07